Heniyye, Uzlaşı Hükümetinden Ãœzerine Düşen Görevi Yerine Getirmesini Ä°stedi…

  • 02 Mart 2015
  • 697 kez görüntülendi.
Heniyye, Uzlaşı Hükümetinden Ãœzerine Düşen Görevi Yerine Getirmesini Ä°stedi…

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, uzlaşı hükümetinin üzerine düşen görevi yerine getirmesini ve özellikle de seçimlere hazırlık yapmasını istedi.

Heniyye, Merkez Seçim Kurulu BaÅŸkanı Hanna Nasır ve bir grup kurul üyesiyle Gazze’deki görüşmesinin ardından dün akÅŸam (1 Mart Pazar) yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi’nin uzlaşıyla belirlenecek bir vakitte seçimlerin yapılmasına hazırlıklı olduÄŸunu söyledi.

Merkez Seçim Kurulu, yıllık seçmen listelerinin güncellenmesi iÅŸlemine dün baÅŸladı. Listelerin Batı Yaka ve Gazze Åžeridi’nde güncellenmesinin PerÅŸembe gününe kadar devam edeceÄŸi bildirildi.

Nasır, Merkez Seçim Kurulu’nun okul sıralarında 17 yaşına gelmiÅŸ öğrencilerin listelere kaydedilmesini hedeflediÄŸini, bu konuda eÄŸitim almış yaklaşık 600 öğretmenin Batı Yaka ve Gazze Åžeridi’nde 856 okuldaki 65 bin öğrencinin kaydını yapacağını, öğrencilerin dışında da seçmen listelerine yazılma ÅŸartlarına sahip vatandaÅŸların listelere kayıt yaptırabileceÄŸini söyledi.

Filistin’de seçmen listeleri her yıl yenilenirken, oy kullanma yaşına gelenler listelere yazılırken vefat edenlerin isimleriyse listelerden çıkarılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.