Her 100 Amerikalıya 120 silah düşüyor

  • 27 Kasım 2022
  • 135 kez görüntülendi.
Her 100 Amerikalıya 120 silah düşüyor

Her 100 Amerikalıya 120 silahın düşmesi, bu ülkeyi mühimmat deposuna dönüştürürken, bu durum her zaman Amerika’da silahlı saldırıların yaşanmasına da sebebiyet veriyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde silah lobilerinin baskıları ve nüfuzu sebebiyle hükümetlerin silah taşıma serbestliğine kısıtlama getirememeleri Amerika genelinde,  silahlı saldırılardan dolayı her gün kurban almaya devam ediyor.

IRNA’ya göre İsviçre’nin Küçük Silahlar Araştırması (SAS), Amerika’nın dünyada nüfusundan daha fazla silaha sahip tek ülke olduğunu açıkladı.

SAS’a göre, Amerikalılar dünyadaki 857 milyon silahın 393 milyonuna sahip ve bu rakam dünyadaki silah envanterinin %46’sına denk geliyor.

Amerika Birleşik Devletleri ile dünyadaki diğer ülkeler arasındaki silahlı şiddet istatistiklerinin karşılaştırılması, Amerika Birleşik Devletleri’nin tamamen istisnai bir ülke olduğunu gösteriyor; Amerika Birleşik Devletleri dünya nüfusunun yaklaşık %5’ini oluşturmasına rağmen, silahlarla toplu katliamlar işleyenlerin yaklaşık %31’ine ev sahipliği yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.