Hiçbir Güç İran’a Saldırmayı Aklının Ucuna Dahi Getirememekte

  • 14 Eylül 2017
  • 1.412 kez görüntülendi.
Hiçbir Güç İran’a Saldırmayı Aklının Ucuna Dahi Getirememekte

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri katıldığı bir konferansta kutsal savunma günlerinin kendileri için önemine değinerek; “Biz askeri üniversitelerde okuma fırsatı yakalayamadık ancak kutsal savunma bize çok önemli dersler verdi” ifadelerini kullandı.

“Biz kutsal savunmada maneviyat dersi aldık ve tüm gelişmiş askeri silah ve teçhizatlar karşısında insanın nerede yer alabileceğini gördük” ifadelerini kullanan Muhammed Bakıri, geçmişe nazaran bugün İran İslam Cumhuriyetinin ve halkının bölgede önemli bir güç halini alarak ilerleme kaydettiğini belirtti.

Hiçbir gücün İran’ı istila edemeyeceğini söyleyen General Bakıri, kutsal savunmanın kendilerine güven ve inanç dersi verdiğini belirterek; “Ve bugün kendimize olan bu güven ve inançla her türlü askeri teçhizat ve mühimmatı kendi ülkemizde üretmekteyiz” dedi.

Birçok ülkenin ve ordunun yabancı güçlere bağımlı oldukları için bağımsız hareket edemediğini kaydeden İran Genelkurmay Başkanı; “Kendi ülkelerinin ve ordularının yok olmasından endişe duyarak korkanları gördüğümüzde, kendimize güvenmiş olmamızdan ve kendi askeri üretimimizi bağımsız bir şekilde hayata geçirmemizden mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

İmam Hamanei’nin ortaya sunduğu direniş ekonomi modelinin ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtardığına dikkat çeken General Bakıri, ülke ekonomisinin ihtiyaçlarını dışardan karşılamasına gerek olmadığını belirtti.

Konuşmasının devamında direniş kültürünün her alanda hakim kılınması gerektiğinin altını çizen General Muhammed Bakıri; “Siyaset başta olmak üzere toplumun her alanında direniş kültürü geliştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

İran’ın uzun yıllar ağır yaptırımlara maruz kaldığını belirten General Bakıri, aynı şekilde İran’ın söz konusu yaptırımlar döneminde önemli ilerlemeler kaydettiğine işaret ederek; “Kutsal savunma bizlere kendimize güvenmeyi ve üretmeyi öğretti. Allah’a şükürler olsun ki bugün silahlı kuvvetlerimiz kendi programlarını baştan sona kendileri belirmekte ve hiçbir güç İran’a saldırmayı aklının ucuna dahi getirememekte” ifadelerini kullandı.

“Kutsal savunma bizlere çıkmaz sokakların nasıl kırılacağını öğretti ve bugün İran İslam Cumhuriyeti hiçbir zaman kendisini çıkmaz sokakta görmeyecektir” diyen General Bakıri, zihinlerde hayali çıkmaz sokakların oluşturulmaması gerektiğini belirtti.

“Kutsal savunma bize vahdet dersi verdi ve aldığımız hiçbir kararda mezhebi ve kavmi ayrılıklar etkili olmadı. Bunun sonucu olarak milletin güvenliği ve emniyeti en iyi şekilde sağlandı” ifadelerini kullanan General Bakıri, İran’ı hiçbir gücün tehdit edemeyeceğini belirterek; “Bugün yerli ve yabancı hiçbir yatırımcı ülkede emniyet ve güvenlik sorununu gerekçe göstererek yatırımlarından vazgeçemez” açıklamasını yaptı.

Bölgede değişen durumun beraberinde İran İslam Cumhuriyeti için yeni tehditleri getirdiğine dikkat çeken İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri İran için aynı zamanda yeni fırsatların doğduğuna da işaret ederek “Dün Ahvaz duvarlarında düşman ile savaşırken bugün geldiğimiz noktada düşman, İran’dan Akdeniz’e uzanan direniş koridordan korktuğunu itiraf emekte. Bölgede birçok ülke gizli ve açık İran’a gıpta etmekte ve ‘keşke bizde sizin gittiğiniz yol üzere olsaydık’ demekteler” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.