Hindistan, İran’dan alacağı petrol bedelini Rupi ile ödeyecektir

  • 21 Eylül 2018
  • 1.599 kez görüntülendi.
Hindistan, İran’dan alacağı petrol bedelini Rupi ile ödeyecektir

Hintli yetkililer o ülke rafinerilerinin Amerika’nın İran aleyhindeki ambargolarını 4 Kasım’da başladıktan sonra, İran’dan alacakları petrol bedelini Yuko ve IDBI Bankaları vasıtası ile ve Hindistan Rupi’si ile ödeyeceğini bildirdi.

Hindistan’ın Ekonomik Times gazetesi uzmanlara dayandırdığı haberinde, ‘’Amerika’nın muafiyetleri olmadan İran ile petrol ticaretinin devam etmesi, Hindistan’ın Amerika mali sistemine ulaşmasını engelleme tehlikesi le karşı karşıya getirebilir, ambargolar başlamadan birçok ülke İran’dan petrol ithalatını azalttı ve bu Tahran’ın petrol üretiminin azalmasına sebep oldu’’ diye yazdı.

Gazete, ‘’Menglor veee Naraya Enerji Asar, İran’ın en büyük petrol müşterilerindendirler. İran petrolü diğer ülkelere kıyasla daha ucuzdur ve daha uzun zamanda petrolün bedeli ödenebilir(60 gün). Hindistan rafinerileri ambargolar başlamadan İran’dan daha çok petrol almak istiyorlar ve bunun bedelini ambargolar sonrası ödemek zorundalar’’ dedi.

Bir Hintli yetkili yaptığı açıklamada, ‘’Hükümet Yuko ve IDBI bankalarını kullanmak istiyor zira bu bankaların Amerika ile irtibatları yoktur ve tercihen Yuko Bankası kullanılacaktır zira geçmişte de İran ile iletişim için bu banka kullanılmıştı.

Hindistan gazetesi, Amerika’nın ne zaman Hindistan’a muafiyet vereceğinin belli olmadığını, son müzakerelerde Hindistan muafiyet karşısında İran’dan petrol alımını ciddi şekilde azaltma önerisini yaptığını fakat Amerika’nın henüz buna cevap vermediğini yazdı.

Hindistan petrol ithalatının yaklaşık yüzde 10’unu İran’dan gerçekleştirmektedir ve Tahran, Hindistan’ın ikinci büyük petrol tedarikçisidir. Hindistan daha önce birçok rafinerisinin İran petrolüne bağlı olduğunu ilan etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.