Hindistan’da maden işçileri 5 günlük grevde…

  • 06 Ocak 2015
  • 1.022 kez görüntülendi.
Hindistan’da maden işçileri 5 günlük grevde…

Hindistan’ın beş büyük maden işçisi sendikası, devlet şirketi India Coal Ltd. tarafından işletilen kömür madenlerinde beş günlük greve çıktı.

Sendikalar, grevin madencilik sektöründe bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük eylem olacağını belirtti.

Greve çağrı yapan sendikalardan birisi olan Tüm Hindistan Sendikalar Kongresi(AITUC) genel sekreteri Gurudas Dasgupta, grev nedeniyle enerji sektörünün etkileneceğini söyledi.
Grevin hükümetin özel şirketlere kömür arama ve satma yetkisi vermeyi planlaması nedeniyle gerçekleştirildiği ifade edildi.

Dünyanın en büyük kömür madeni şirketi  olan India Coal Ltd.’de 500 binden fazla sürekli ve sözleşmeli işçi çalışıyor. Kömür, Hindistan’ın enerji ihtiyacının yüzde 50’sinden fazlasını karşılıyor. Ülkedeki 86 termik santralin seksen ikisi, India Coal Ltd. tarafından çıkarılan kömür ile çalıştırılıyor.
Çin ve ABD’den sonra dünyanın en büyük üçüncü kömür üreticisi olan Hindistan, geçtiğimiz aylarda 204 adet kömür madeni lisansı için ihale açmıştı. Fakat Anayasa Mahkemesi yasal prosedürlere uyulmadığı gerekçesiyle lisansların satışını iptal etmişti. Hindistan hükümeti de geçtiğimiz hafta iptal edilen lisanların bir kısmı için yeniden ihale açacaklarını duyurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.