Hindistan’da Silahlı Saldırı; en az 62 Ölü.

  • 24 Aralık 2014
  • 738 kez görüntülendi.
Hindistan’da Silahlı Saldırı; en az 62 Ölü.

Hindistan’ın kuzeydoğusunda bulunan Assam eyaletinde köylüleri hedef alan silahlı saldırılarda en az 62 kişi yaşamını yitirdi.

Sonitpur bölgesinde öldürülenlerden çoğunun kadın ve çocuk olduğu kaydedildi. Saldırının ardından bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kokrajhar ve Sonitpur bölgelerindeki Adivasi köylerine saldıran silahlı kişilerin Bodo militanları olduğu sanılıyor. Etnik kimliklerinin tehdit altında olduğunu öne süren Bodo Ulusal Demokratik Cephesi (NDFB), bağımsızlık için 1998’den beri silahlı mücadele yürütüyor.

Assam’daki katliam Hindistan hükümeti tarafından şiddetle kınandı. Bakanlar kurulu toplantı öncesi saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Hindistan İçişleri Bakanı bölgede etnik çatışmalara engel olmak için güvenlik tedbirlerini artırdıklarını belirtti. İçişleri Bakanı: “Çok trajik bir olay. Çok hassas davranmalıyız. Şu anda bölge halkının güvenini kazanmalıyız. Ancak birlikte çalışarak benzer saldırıların tekrar yaşanmasına engel olabiliriz.” dedi.

Hükümeti Bodo militanlarına karşı önlem almamakla suçlayan binlerce kişi protesto gösterisi düzenledi. Katliamın ardından, öfkeli Adivasilerin Bodo köylerine misilleme saldırısında bulunduğu ve en az 2 kişiyi öldürdüğü bildirildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.