Hindistan’ın İran büyükelçisi dışişleri bakanlığına çağrıldı

  • 06 Haziran 2022
  • 173 kez görüntülendi.
Hindistan’ın İran büyükelçisi dışişleri bakanlığına çağrıldı

Hint yetkililerin ‘Hazreti Muhammed’e hakaret içeren sözleri’ İslam dünyasında tepkiyle karşılandı. Hindistan’ın İran’daki büyükelçisi dışişlerine çağrılarak nota verildi.

Hindistan’da, iktidardaki Halk Partisi (BJP) yetkililerinin Hz.Muhammed’e (S) hakaret içerikli sözler kullanması İslam dünyasında tepkiye neden oldu.
Halk Partisi (BJP) Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal’ın, Twitter’dan 1 Haziran’da yaptığı daha sonra sildiği Hazreti Muhammed’e (S) hakaret içeren paylaşımına tepki yağdı.

Twitter’da açılan “Allah’ın Resulüne dil uzatma Modi” etiketi, Suudi Arabistan, Mısır ve birçok Arap ülkesinde “trend topic” oldu.

Uluslararası İslam Peygamberine Destek Komitesi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Halk Partisi’nin Sözcüsü Peygamber’e hakaret ediyor. Onu bundan kim caydıracak” sözlerini kullandı.

Kuveyt merkezli “Toplum” dergisinin Twitter hesabında da şu sözler yer aldı: “Hindistan, Fransa’nın izinden gidiyor. Halk Partisi’nin Sözcüsü Peygamber’e hakaret ediyor. Uluslararası İslam Peygamberine Destek Komitesi, #Allah’ın Resulüne dil uzatma Modi etiketiyle tweet atma çağrısı yaptı. Peygamberin için öfkelenecek misin?”

Filistinli yazar ve din adamı Cihad Hillis de Twitter hesabından, “2 milyar Müslüman, Peygamberlerine yapılan hakaretten ötürü öfkelense hiç kimse ne Resulullah’a ne de Allah’ın dinine dil uzatmaya kalkamaz” değerlendirmesinde bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan (İİT) yapılan yazılı açıklamada, BJP Sözcüsü Nupur Sharma ve Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal’ın hakaret içeren sözlerine tepki gösterildi.

Açıklamada, “Bu yapılanlar, Hindistan’da İslam’a karşı nefretin ve aşağılamanın artış göstermesinin yanı sıra Müslümanlara yönelik sistematik ayrım ve baskının bir sonucudur” denildi.

İİT, “Hindistan makamlarını, bu olaya ve Hazreti Peygamber’e yönelik her türlü hakarete kararlı bir biçimde karşı koymaya, Müslümanlara karşı nefret şiddet ve nefret suçlarını işleyenlerin yanı sıra bunları azmettirenleri adalete teslim etmeye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, tüm dini şahsiyetlere ve sembollere yönelik saygısızlığın kabul edilemeyeceği belirtildi.

Hindistan’da, İslam dinine ve Hazreti Muhammed’e yönelik hakaret içeren sözler kullandığı gerekçesiyle BJP Sözcüsü Nupur Sharma’nın görevine son verildiği ve Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal’ın da partiden ihraç edildiği bildirilmişti.

Sharma hakkında, 3 Haziran’da katıldığı televizyon programında, İslam dinine ve Hazreti Muhammed’e (S) yönelik hakaret içeren sözler kullanması üzerine partisi tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilmişti.

Sharma gelen tepkiler üzerine Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Kimsenin duygularını incitmek istemedim. Eğer sözlerimle insanları kırdıysam sözlerimi geri alırım” sözlerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.