Hizbullah: Amacımız İsrail’i yok etmektir

  • 20 Nisan 2019
  • 1.758 kez görüntülendi.
Hizbullah: Amacımız İsrail’i yok etmektir

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, hareketin amacı İslam dininin belirlediği yolu izlemek ve Kudüs’ü işgal eden İsrail rejimini yok etmekten ibaret olduğunu açıkladı.

Cuma günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta İran İslam Cumhuriyeti parlamenter heyeti ile görüşen Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Kasım, Hizbullah hareketi ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ilişki ilahi nimetlerden biri olduğunu belirtti. Şeyh Kasım, başta İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu olmak üzere, İran İslam Cumhuriyeti’nin yardımları ve Hizbullah güçlerinin katkıları direniş cephesini takviye ettiğini ve bu cepheyi siyonist düşmanla savaşta zafere ulaştırdığını belirtti.

Şeyh Kasım ayrıca İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni -ks- ile tanışmanın da Hizbullah ve direniş ekseni için büyük ilahi nimetlerden biri olduğunu vurguladı.

Görüşmede İran İslam Cumhuriyeti parlamenter heyeti Başkanı Emir Hüceste de Lübnan Hizbullah hareketinin son yıllarda direniş ekseninin oluşmasında ifa ettiği seçkin rolünü takdirle karşıladıklarını belirtti.

Emir Hüceste şöyle devam etti: Suriye ve Irak’ta eşit şartlarda olmayan bir savaşta İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan Hizbullah hareketi bu ülkelerin halk güçleri ile el ele vererek ve Şam ve Bağdat yönetimlerinin yanında yer alarak Amerika ve bölge içi ve bölge dışı müttefiklerinin kurduğu ve beslediği terör örgütlerine karşı savaşta zafer kazandılar ve bu zafer ancak vahdet, gönül birlikteliği ve dayanışma ile elde edilebildi.

İran İslam Cumhuriyeti parlamenter heyeti Beyrut’ta bulundukları iki günde Hamas ve İslami Cihat hareketinin liderleri ile görüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.