Hizbullah, Lübnan Dışişleri Bakanı’nın Cesaretli Duruşunu Takdir Etti

  • 15 Ekim 2019
  • 596 kez görüntülendi.
Hizbullah, Lübnan Dışişleri Bakanı’nın Cesaretli Duruşunu Takdir Etti

  Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil’in Suriye konulu Arap Birliği Zirvesi’ndeki duruşunu takdir etti.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım yayınladığı bildiride, Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil’in Arap Birliği Zirvesinde yaptığı konuşmayı takdir ederek, Basil’in açıklamalarının ölçülü ve yerinde olduğunu belirtti.

Bu bildiride, Lübnan Dışişleri Bakanı’nın, Suriye’nin Arap Birliği’ne yeniden dönmesi hakkında düzenlenen olağanüstü toplantıdaki duruşu çok cesurca olarak nitelendirildi. Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Suriye’nin başı dik ve onurlu bir şekilde bu birliğe dönme zamanı gelmiştir; çünkü Suriye halkı, ordusu ve lideri, bu ülkeyi yıkmak ve Siyonist rejimin bölgeye daha fazla hâkim olması için planlanan en tehlikeli komplolar karşısında direnmiştir.’

Şeyh Naim Kasım, Cibran Basil’e hitaben şu ifadelerde bulundu: ‘Sayın Bakan! Konuşmalarınız çok yerindeydi, sahte destek ve sözlere inanan kişileri belki bu konuşmalar uyandırabilir; Arap yöneticiler sorunları çözmek için konuşmanın ve birlikte çalışmanın herkes için en faydalısı olduğunu bilmelidir. Artık Amerika ve Siyonistlerin işgalciler ve teröristler tarafından uyguladıkları planlar yeter.’

Lübnan Dışişleri Bakanı Pazar günü Kahire’de düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları özel zirvesinde şunları söyledi: ‘Suriye’nin Arap Birliği’ne dönme zamanı gelmedi mi? Suriye halkını kurtarmak için bu zirvede toplanıyoruz ve bu ülkeyle de birlik olmalıyız.

Öte yandan Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri ise düşündürücü bir tutum sergileyerek, bu ülkenin Dışişleri Bakanı Cibran Basil’in dünkü sözlerine karşı çıktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.