Hizbullah: Lübnan halkı Suudi rejiminin terörizmle mücadeleye desteğinin yalandan ibaret olduğunu biliyor

  • 20 Åžubat 2016
  • 885 kez görüntülendi.
Hizbullah: Lübnan halkı Suudi rejiminin terörizmle mücadeleye desteğinin yalandan ibaret olduğunu biliyor
Suudi rejiminin, Lübnan güçlerinin donatılması için mali yardımları kesmesi kararına Lübnan Hizbullah hareketi yayınladığı bildiriyle tepki gösterdi ve bu kararın gerçekte Arabistan’ın Lübnan’ın terörizmle mücadelesine destek verdiÄŸi iddialarını yalanladığını gösterdiÄŸini bildirdi.

Bildiride, Suudi rejiminin bu girişiminin şaşkınlığa neden olmadığı zira bütün Lübnan halkının Suudi rejiminin iddialarının ve terörizmle mücadeleye destek tutumunun yalandan ibaret olduğunu bildiğine dikkat çekildi. Bildiride ayrıca teröristlerin mali ve silah açısından desteklenmesinin amacının Arap ve İslam dünyasının tamamında fitne ve sorunlar çıkarmak olduğuna dikkat çekildi.

Bu arada Lübnan Müstakil partisi baÅŸkanı Saad Hariri de, Suudi rejiminin siyasetleri doÄŸrultusunda bu zamana kadar içi boÅŸ vaatlerle Lübnan halkını kandırmaya çalışırken Suudi rejiminin bu kararının, Kahire’de düzenlenen son Arap BirliÄŸi dışiÅŸleri bakanlığı oturumu ile Cidde’de düzenlenen Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı oturumunda alındığını iddia etti.

(Öte yandan Lübnan baÅŸbakanı Temmam Selam yazılı bir açıklama yaparak; Suudi Arabistan’ın, Lübnan ordusu ve iç güvenlik birimlerinin silah ve teçhizatlandırılmasına yönelik yardımların durdurulması ÅŸeklindeki ‘sürpriz’ kararından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.