Hizbullah: Misyonumuz İslam Ümmeti ve Filistin Halkının Meselelerini Savunmaktır

  • 29 Şubat 2016
  • 809 kez görüntülendi.
Hizbullah: Misyonumuz İslam Ümmeti ve Filistin Halkının Meselelerini Savunmaktır

Şeyh Muhammed Yezbek; Lübnan, Ordusu ve direnişçi halkı sayesinde güçlü bir konumdadır ve asla Suudi rejimi ile müttefiklerinin çiftliği haline gelmeyecektir

Suudi rejimi ve müttefiklerinin Lübnan direnişine karşı yaptıkları düşmanca eylemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Hizbullah’ın Şeri İşler Konseyi Başkanı Şeyh Muhammed Yezbek, “Lübnan, Ordusu ve direnişçi halkı sayesinde güçlü bir konumdadır ve asla Suudi rejimi ile müttefiklerinin çiftliği haline gelmeyecektir.” şeklinde konuştu.

Al Maysarah kasabası şehitlerini anma programında konuşan Şeyh Yezbek, Lübnan’daki bazı Suudi yanlısı siyasetçilerin Hizbullah’ın onurlu duruşları ve ilkeli tutumlarını sebep göstererek Lübnan’ın özür dilemesini istemelerini eleştirerek, “Lübnan kimseye ihanet etmemiştir ve bu sebeple kimseden özür dilemeyecektir. Bizim aleyhimize konuşmalar yapmayı bırakmalılar. Zira bizim misyonumuz; şeref, haysiyet ve İslam ümmeti ile Filistin halkının meselelerini savunmaktır.” dedi.

Bölgede terörizmi yaratarak bu alanda milyarlarca dolar harcayan Arabistan’ın hedeflerine ulaşamadığını belirterek, “Arabistan’a tüm bu çabalarına rağmen kalan sadece hayal kırıklığı ve başarısızlık olmuştur.” diyen Şeyh Yazbek, direnişin güçlü konumunu zedelemek isteyen kimselere çağrıda bulunarak içi boş söylemlerden vazgeçmelerini ve fitne ortamına mahal vermemelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.