Hizbullah Mücahidleri ve Suriye Ordusu, Suriye-Lübnan Sınırında Destan Yazıyor

  • 08 Haziran 2015
  • 732 kez görüntülendi.
Hizbullah Mücahidleri ve Suriye Ordusu, Suriye-Lübnan Sınırında Destan Yazıyor

Suriye Lübnan sınırının yüzde 64’ünün silahlı gruplardan temizlendiği ve Nusra’nın bu bölgelerdeki mevzilerinin yüzde 90’ının Hizbullah tarafından ele geçirildiği bildirildi.

 El Menar televizyonunun haberine göre Hizbullah güçleri şu ana kadar Lübnan’ın doğusundaki dağ silsilesinde yaptığı operasyonlarda 110 kilometrekarelik kısmı Arsel eteklerinde olmak üzere 225 kilometrekarelik bir alanı silahlı gruplardan temizledi.

Haberde Arsel’deki 110 kilometrekarelik alanın dışında Brital ve Nahle eteklerinde de 115 kilometrekarelik bir alanın silahlı grupların işgalinden kurtarıldığı bildirildi.

Suriye ordusu ile Hizbullah’ın Kalamun bölgesindeki operasyonlarında ise 287 kilometrekarelik alanın temizlendiği, Flita bölgesindeki 50 kilometrekarelik alanın ise kontrol altına alındığı ifade edildi.

Operasyonların başladığı günden bu yana toplamda silahlı grupların işgali altında bulunan yerlerin yüzde 64’ünün kontrol altına alındığının belirtildiği haberde Nusra Cephesi’nin bu bölgelerdeki mevzilerinin yüzde 90’ının da Hizbullah güçleri tarafından ele geçirildiği bildirildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.