Hizbullah ve Amel Hareketinden Ortak Bildiri: Direnişe Her Zamankinden Daha Fazla İhtiyaç Var

  • 12 Haziran 2020
  • 684 kez görüntülendi.
Hizbullah ve Amel Hareketinden Ortak Bildiri: Direnişe Her Zamankinden Daha Fazla İhtiyaç Var
Güney Lübnan’daki Amel ve Hizbullah hareketlerinin liderleri, Siyonist rejimin Lübnan’a saldırısının 38. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen toplantında, güncel gelişmelerin direnişe olan ihtiyacın her zamankinden daha fazla olduğunu vurguladığını açıkladı.
Güney Lübnan’daki Amel ve Hizbullah hareketlerinin liderleri, 6 Haziran 1982’de Siyonist rejimin Lübnan’ı işgalinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Bu toplantıda yayınlanan bildiride şu ifadelerde bulunuldu: ‘Siyonist rejimin saldırısının 38. yıldönümü, rejimin tekrarlanan kara, hava ve deniz saldırılarının yanı sıra Suriye’ye saldırmak için Lübnan hava sahasını ihlal etmesiyle aynı döneme denk gelmiştir. Siyonist rejimin Lübnan’a yönelik siyasi ve güvenlik tehditleri de bu konuya eklenmelidir. Bütün bunlar, ordunun ve ulusun yanında bir yöntem ve bir silah olarak direnişin, her zamankinden daha fazla gerekli olan ulusal bir ihtiyaç olduğunu vurgulamaktadır.’
Bu iki hareket, Cumartesi günü Lübnan’daki ayaklanmaya son veren siyasi, güvenlik ve askeri makamlara teşekkür etti ve “İslam’ın ve Hıristiyanlığın şahsiyetlerine ve kutsallarına hakaret etmek reddedilmekte ve kınanmaktadır” dedi.
Cumartesi günü, bir grup kişi Beyrut’ta Hizbullah’ın silahsızlandırılması için protesto düzenlediler ve Peygamber’in (s.a.v) eşlerinden birine hakaret eden bir videonun yayınlanması da büyük tartışmalara neden oldu ve bu eylem Hizbullah tarafından güçlü bir tepki ile karşı karşıya kaldı.
Hizbullah ve Amel yetkilileri, açıklamalarının devamında, kışkırtmak için yapılan çabalara karşı en üst düzeyde bilinçli olma ve bu eylemlere katılmama çağrısında bulundu.
Bu iki hareket, bakışları Siyonist rejimin saldırı ve işgali karşısında vatanı savunmak ve siyasi, ekonomik ve sosyal barışı korumak gibi ulusal meselelerden çarpıtacak eylemlerin yapılmaması gerektiğini söyledi.
Amel ve Hizbullah Hareketi bildirinin sonunda Lübnan hükümetini, özellikle ekonomik alanda halkı sakinleştirmek ve endişelerini azaltmak için hızlı harekete geçmeye çağırdı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.