Hizbullah’ın İran temsilcisi: Amerika’nın Batı Asya bölgesindeki çalışması sonlanmak üzeredir

  • 19 Aralık 2017
  • 1.013 kez görüntülendi.
Hizbullah’ın İran temsilcisi: Amerika’nın Batı Asya bölgesindeki çalışması sonlanmak üzeredir

Lübnan Hizbullah Hareketinin İran’daki üst düzey temsilcisi, direniş gücünün etkili ve güçlü varlığı sayesinde Amerika’nın Batı Asya’daki işinin artık son bulduğunu hatırlatarak, Amerika’nın tedrici olarak Batı Asya bölgesinden geri çekilmekte olduğunu bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Lübnan Hizbullah Hareketinin İran’daki üst düzey temsilcisi Visam Halil dün akşam Kum kentinde “Bölgenin son olaylarının irdelenmesi” adı altında katıldığı bir toplantıda Batı Asya bölgesinde ABD, Suudi ve siyonist rejimlerin son dönemde ardı ardına aldıkları yenilgilere temasla, bu skandallar sonucu Amerika’nın artık bölgede kendi çalışmasını sonlandırmaya başladığını bildirdi.

4 kasım 2017 tarihinde Lübnan başbakanı Saad Hariri’nin istifasına da değinen Visam Halil,  Arabistan’ın sorumsuz yetkililerinin bu komplo sayesinde siyonist İsrail rejiminin bir kez daha Lübnan’a saldırısı için gerekli zemini yaratmak ve Hizbullah’a ağır darbe indirmek istediklerini bildirdi.

Lübnan Hizbullah Hareketinin İran’daki üst düzey temsilcisi, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ve Lübnan’ın öteki yetkililerinin zamanında ve yerinde almış oldukları kararlar sayesinde bu komplonun etkisiz hale getirtildiğini ve ülkede birlik ve dayanışmanın oluştuğunu bildirdi.

Lübnan Hizbullah Hareketinin İran’daki üst düzey temsilcisi, ayrıca İsrail’in kendi gayri meşru döneminin en zayıf kesitinde bulunduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.