Hizbullah’tan Kutsal Rezevi Külliyesi’nin terör örgütleri listesinde yer almasına tepki

  • 16 Ocak 2021
  • 2.083 kez görüntülendi.
Hizbullah’tan Kutsal Rezevi Külliyesi’nin terör örgütleri listesinde yer almasına tepki

Lübnan Hizbullah hareketi, Amerika’nın Kutsal Rezevi Külliyesi ve bu külliyenin mütevellisini terör örgütleri listesine alma girişimini kınadı.

Lübnan Hizbullah hareketi, Amerika’nın Irak Haşdi Şabi hareketine yönelik baskılarının yanı sıra Meşhet’te yer alan Kutsal Rezevi Külliyesi başta olmak üzere bazı dini mekanları terör örgütleri listesine alma girişimine verdiği tepkide, “Anlaşılan son günlerde Amerika başkanının görev süresinin son günlerine yaklaşmakla Amerika dışişleri bakanının delilik ve nefreti daha da artmıştır ve o zat, çeşitli taraflara yönelik kinini kusmaktadır”ifadesini kullandı.

Lübnan Hizbullah’ı yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi: Kutsal Rezevi Külliyesi ve Şeyh Ahmet Mervi’nin terör ve yaptırım listesinde yer alması eşi görülmemiş bir girişimdir. Kutsal Rezevi Külliyesi milyonlarca Müslümanın ziyaret ettiği kutsal bir mekandır ve bu mekanın Müslümanların inancı ve vicdanında önemli konumu söz konusudur. Bu yüzden biz bu ahmakça girişimi İslam dini ve manevi ve semavi değerlere yönelik bir hakaret biliyoruz.

Söz konusu bildirinin devamında şu ifadelere yer verildi: Bu girişim siyaset ve siyasi ihtilafların ötesinde, dinler ve dini inançlara yönelik açıkça düşmanlık ilanıdır ve Amerika dışişleri bakanlığı ve yönetiminin düşünsel ve ahlakı çöküşünün göstergesidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.