Hizbullah’tan Maname konferansına tepki

  • 25 Haziran 2019
  • 629 kez görüntülendi.
Hizbullah’tan Maname konferansına tepki

Lübnan Hizbullah hareketi siyasi konseyi Başkanı İbrahim Emin Seyyid Amerika yönetimi Bahreyn konferansını Yüzyılın anlaşması çerçevesinde planlayarak Filistin milletinin varlık hakkını ve siyasi haklarını gözardı ettiğini belirtti.

Lübnan Hizbullah hareketi siyasi konseyi Başkanı İbrahim Emin Seyyid, Amerika yönetiminin Bahreyn’de sözde iktisadi konferans düzenleyerek bölgenin esas gündemini değiştirmeye ve beyaz sarayın İsrail Filistin davasının çözümünde kendi çözümünü dayatmaya çalıştığını belirterek, Amerika devletinin Filistin milletine, sorunlarını para ile çözebileceği yoksul bir millet gözüyle bakması, bu millete büyük hakaret olduğunu belirtti.

Filistinli gruplar da Amerika’nın başını çektiği Yüzyılın anlaşmasının sonu yenilgi ve korsan İsrail’in yok oluşundan ibaret olduğunu belirtiyor.

Filistin’in sözde iktisadi meselelerini el alacağı belirtilen ancak aslında Amerika ve korsan İsrail’in ortak kumpası Yüzyılın anlaşmasının hayata geçirilmesi yönünde ilk adım sayılan Maname konferansı 25 ve 26 Haziran tarihlerinde Bahreyn’in ev sahipliğinde düzenleniyor. Amerika devleti böylece Filistin milletinin tüm haklarını yok etmeyi amaçlıyor. Bu plan siyonist rejim ve bazı işbirlikçi Arap rejimlerin işbirliği ile hazırlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.