Hoşru: ABD’nin Suriye’ye saldırısı teröristlerin güçlenmesine sebep olacak

  • 08 Nisan 2017
  • 1.206 kez görüntülendi.
Hoşru: ABD’nin Suriye’ye saldırısı teröristlerin güçlenmesine sebep olacak

İran’ın BM’lerdeki daimi temsilcisi Amerika’nın Suriye’ye yönelik füze saldırısını kınadığı açıklamasında, bu sorumsuzca girişimin, bölgede terörizmin artmasına neden olacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Gulam Ali Hoşru,  dün BM genel kurulunun başta Suriyeli mülteciler olmak üzere Akdeniz bölgesi mültecileri konulu oturumda yaptığı açıklamada, Amerika’nın füze saldırısını sorumsuzca ve tehlikeli bir girişim olarak nitelerken, ”bu girişimin  teröristlerin güçlenmesine ve  Suriye halkının  perişanlığının daha da artmasına neden olacağını’ söyledi.

İranlı yetkili, ABD’nin Suriye’ye saldırısının çok açık bir şekilde BM bildirgesi ve uluslararası insan haklarının   çiğnenmesi olduğunu belirterek, bu saldırı girişiminin aynı zamanda Suriye’de  terörizm ve radikalizme  son verilmesi yönünde yapılan bir kaç yönlü girişimlerin de  zayıflatılmasına neden olacağını söyledi.

İran’ın BM temsilcisi, İran’da geçmişten beri uzun yıllardır milyonlarca  Afganlı ve Iraklı mültecilerin bulunmasına işaretle, İran’ın uluslararası toplumun desteği olmaksızın  mültecilere ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

İranlı yetkili, siyonist rejim İsrail’in saldırılarından ve işgalci siyasetlerinden dolayı milyonlarca  Filistinli mültecinin dünyanın dört  bir yerinde mülteci olarak yaşadığını belirterek, Akdeniz bölgesinde  mülteci dalgasının artmasının sebebinin  dış müdahaleler ve zorunlu savaşların olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.