Hoşru: İran Afganistan’ın istikrar ve güvenliğine destek veriyor

  • 09 Mart 2018
  • 1.154 kez görüntülendi.
Hoşru: İran Afganistan’ın istikrar ve güvenliğine destek veriyor

İran’ın BM daimi temsilcisi Gulamali Hoşru, Afganistan’da ‘güvenliğin olmamasını’ en büyük sorun olarak niteledi ve İran’ın her zaman Afganistan’ın istikrar ve barışına destek verdiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre Hoşru, Afganistan’la ilgili oturumda yaptığı konuşmada, Afganistan’da terörist grupların faaliyetleri ve saldırılarına temasla, Irak Milli Hükümeti’nin  öncelikli olarak Taliban, el’Kaide ve IŞİD ile onlara bağlı teröristlerle mücadeleyi programına aldığını belirterek, İran’ın Afganistan’da Afganlı gruplar arasında her türlü milli uzlaşıyı desteklediğini  söyledi.

İranlı yetkili, uluslararası toplumun Afganistan’ın başta güvenlik olmak üzere siyasi ve iktisadi sorunlarının çözümünde desteklerinin de zaruri olduğunu söyledi.

İran’ın milyonlarca Afganlıya evsahipliği yaptığını belirten Hoşru, İran’ın son yıllarda Afganistan’da onlarca programı yürürlüğe koyduğunu ve bu ülkeye 500 milyon dolardan fazla kredi verdiğini söyledi.

Afganistan’ın yeniden yapım ve onarımı için İran’ın hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağını belirten Hoşru, halihazırda İran’da 2 milyon Afganlının yaşadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.