Hoşru: Washington’un Bercamdan ayrılması ve Amerikan büyükelçiliğinin Kudüse taşınması uluslararası hukukun açıkça ihlalidir

  • 18 Mayıs 2018
  • 1.153 kez görüntülendi.
Hoşru: Washington’un Bercamdan ayrılması ve Amerikan büyükelçiliğinin Kudüse taşınması uluslararası hukukun açıkça ihlalidir

İran İslam Cumhuriyeti’nin BM Temsilcisi Golamali Hoşru yaptığı açıklamada; Amerikanın Bercamdan çıkması ve Amerikan büyükelçiliğinin Kudüs kentine taşınmasının uluslararası yasaların gözardı edilmesi ve bugüne dek yenilgiye mahkum olan tek taraflı siyasetlerin yeniden tecrübe edilmesinin bariz örneği sayıldığını vurguladı.

Golamali Hoşru BM güvenlik konseyinde yaptığı açıklamada, halihazırda çok taraflı siyasetleri ve uluslararası hukukun tek taraflı siyasetleri ve kanunların ayaklar altına alınması ve uluslararası toplumun genel menfaatlerine saygı duyulmaması tehdidie ile karşı karşıya geldiğini dille getirdi.

İranın BM’deki daimi temsilcisi, Amerikanın Bercamdan ayrılmasına işaret ederken bu kararın Washingtonun Bercam uyarınca verdiği taahhütleri ve güvenlik konseyinin 2231 sayılı bildirisine yönelik açıkça ihlali sayıldığını belirtti.

İranın Bercamdaki taahhütlerine tamamen bağlı kaldığını dikkat çeken Hoşru, Amerikanın buna ilişkin kararının uluslararası yasaların açıkça ihlali sayıldığını belirtti.

Amerikan büyükelçiliğinin Kudüse taşınmasının uluslararası yasalar ve BM’in tüm bildirilerinin alaya alınması ve açıkça ihlal edilmesi manasını taşıdığını belirtti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.