Hüccetülislam Reisi: Erbain, İslam dünyasının stratejik ve yumuşak gücüdür

  • 24 Ekim 2017
  • 1.221 kez görüntülendi.
Hüccetülislam Reisi: Erbain, İslam dünyasının stratejik ve yumuşak gücüdür

Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi, Erbain’in İslam dünyasının stratejik ve yumuşak gücü olduğunu ifade etti.

Astan News’un bldirdiğine göre Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi, Mutahhar Rezevi Türbe’nin İslam İnkılabı avlusunda  düzenlenen Hüseyni Erbain ziyaretçileri ve hademelerini uğurlama töreninde, Erbain’in Aşura’nın hayat veren mesajının kalıcılığının sembolü ve tecellisi olduğunu kaydederek, “Aşura hareketi insanların fıtratına hitap ediyor; mazlumu savunma, ahlak ve fedakarlık, Aşura’nın bazı mesajlarıdır”ifadesini kullandı.

Nizamın maslahatını belirleme konseyi üyesi hüccetülislam Reisi insani ahlakın kurtuluşu ve hayatının Aşura’nın canlı tutulmasına bağlı olduğunu kaydederek, Aşura hareketinde yaratılan kavramların tüm asırlarda insanın kurtuluş vesilesi olduğunu belirtti.

Erbain’in  Aşura mesajının kaybolmaması için çağdaş insanın önünde yüce bir bayrak ve tablo olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, “Ehli Beyt’e gönül verenlerin Eba Abdullahü’l Hüseyin (as) için düktüğü göz yaşları İslam ve İslami nizamın yumuşak gücüdür”diye kaydetti.

Rehberlik bilgeler meclisi başkanlık divanı üyesi hüccetülisalm Reisi açıklamasının devamında şöyle dedi: Erbain İslam ve İslami hareketler için bir stratejik ve yumuşak güçtür ta ki bu yumuşak güç, dünya kamuoyu gözleri önüne serilsin.

Erbain yürüyüşünün Ehli Beyt’e (as) gönül verenlerin başlattığı bir hareket olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, “İslam’ın stratejik gücünün tecellisinin engellenmesi amacıyla Erbain yürüyüşü müstekbirlerin medyasında sansürleniyor”dedi.

Erbain yürüyüşünü İmam Hüseyin (as) aşıklarının muazzam ve anlamlı yürüyüşü niteleyen Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hücetülislam Reisi, “Erbain yürüyüşü Müslüman ümmetin vahdet ve birlikteliği, maneviyat ve dindarlığa yönelişi, istikbar karşıtlığı, düşmanı tanıma, düşmanla mücadele ve direnişinin tecellisidir”dedi.

Hüccetülislam Reisi açıklamasını şöyle sürdürdü: Eba Abdullahü’l Hüseyin (as)’ın Mutahhar Türbesi meleklerin ve aynı zamanda yer yüzünde yaşayanların da yöneldiği mekandır ve Erbain  üniter İslami ümmetin kuruluşu ve Veliyyi Asr’ın (as) dünyada adaletin tesis edilmesi için zuhurunun habercisidir.

Erbain’in İslami ümmetin öne doğru sürdürülebilir bir hareketinin tecellisi olduğunu kaydeden Hüccetülislam Reisi, “Bu muazzam yürüyüşte bulunmak dünyada tüm maddi bağlılıkları aşarak maneviyata bağlanmaktır”dedi.

Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi konuşmasını şöyle sürdürdü: Güya Hüseyin bin Ali (as) adına dünya değişime uğrayarak bu büyük imam tarafından teshir edilecektir, Erbain’deki çadırlar sırf Müslümanlara ait değildir ve tevhidi dinler bu yürüyüşte varlık sergilemektedir.

İmam Hüseyin (as)’ın dünyada medeniyetin tecellisi olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, Erbain yürüyüşünün herhangi bir hükümet veya partiye bağlı olmadığı ve tüm halka ait olduğunu belirtti.

Düşmanların “Ziyaret” konusuna yönelik saldırılarına dikkat çeken hüccetülislam Reisi, “Bugün modern cahiliye çağdaş insanın hayatını baskı altına almıştır ve bu varlık insani toplumdan cehaletin giderilmesine neden olmaktadır”diye kaydetti.

Bugün “Ziyaretin” insanlarda nefis terbiyesinde etkin rol ifa ettiğini kaydeden hüccetülislam Reisi, Ziyaretin bu yüzden yoğun saldırılara maruz kaldığını belirterek, “Erbain, Aşura’nın çağdaş insanın hayatının tüm katmanlarında cereyan etmesi içindir”dedi.

İslam İnkılabının Aşura hareketinin tecellilerinden biri olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, “İslam İnkılabı zaferinden önce Erbain merasimleri yurdun çeşitli şehirlerinde değişime neden oluyordu ta ki İslam İnkılabı tahakkuk buldu”ifadesini kullandı.

Hüccetülislam Reisi konuşmasını şöyle sürdürdü: Erbain yürüyüşü Masum Ehli Beyt (as) İmamlarına gönül verme ve Allah’a İman’nın tecellisidir. Dünyada tüm direnişler Hüseyin bin Ali’nin (as) Aşura’sından ders almıştır.

Rezevi hademelerin Erbain hizmet çadırlarında varlığının Erbain yürüyüşünün manevi coşkusunun artmasına neden olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, “Rezevi hademeler Mehran sınırı, Erbain yürüyüş yolu ve Samerra’da Hüseyni ziyaretçilere hizmet verecektir. Tüm ziyaretçiler ve hademelerin çabalarından dolayı Allah Teala katında mükafatlandırılmalarını niyaz ediyorum”diye kaydetti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.