Hüccetülislam Seddigi: “Nükleer Müzakerelerde kazan-kazan anlayışı yanlıştır”

  • 05 Aralık 2014
  • 822 kez görüntülendi.
Hüccetülislam Seddigi: “Nükleer Müzakerelerde kazan-kazan anlayışı yanlıştır”
Tahran Cuma namazı geçici hatibi İran ve 5+1 Grubu arasında devam eden Nükleer Müzakereler’de kazan-kazan sonucu beklemenin anlamsız olduğunu belirterek, “bizim para karşılığı yenilgiyi kabul etmemizin bir değeri var mı?” diye hitapta bulundu.
 Tahran’ın bu haftaki geçici Cuma namazı hatibi Hüccetülislam Seddigi Cuma namazı hutbelerinde 16 Azer (7 Aralık) ve Öğrenci gününün önümüzdeki Pazar gününe denk geldiğini ve bu günün İran öğrencileri için büyük ve gurur verici bir gün olduğunu ve İranlı öğrencilerin geçmişten beri anti emperyalist bir düşünceye sahip olduklarını vurguladı.

Tahran geçici Cuma namazı hatibi: “28 Mordad’dan (19 Ağustos 1953) kısa bir süre sonra ve 7 Aralık tarihinde İran’da bir öğrenci ayaklanması başladı ve bizim 3 öğrencimiz Amerika’ya karşı hayatını kayıp etti ve bu devrimci hareket külün altındaki ateşti ve bu olaydan sonra İmam Humeyni önderliğindeki İslami İnkılabın başarıya vardığını görmekteyiz ve bu anti emperiyalist davranışı İranlı öğrenciler 1979’da Amerikan Büyükelçiliği’ni ele geçirdikleri gün tam net bir şekilde ortaya koymuşlardır” diye konuştu.

 

Hüccetülislam Seddigi ayrıca şimdiki zamanda da İran halkının öğrencilerden beklediği şeyin bilim ve manevi konularda öne çıkmaları olduğunu ve şimdiki öğrencilerin de Amerika’ya karşı verilen mücadeleyi devam ettirmeleri gerektiğini vurguladı.

Seddigi, batının insan haklarını sadece diğer ülkeleri sömürmek için kullandığını ve batılıların buraya kadar ne insanı tanıdıklarını ve ne de insan haklarını yerine getirdiklerini ve bunun en somut örneğinin ise son dönemde Amerika’da siyahi vatandaşların polis tarafından öldürülmesi olduğunu belirtti.

Tahran Cuma namazı geçici hatibi sözlerinin devamında Nükleer Müzakereler’e deyinerek “Bizim Amerika’ya karşı hiç bir borcumuz yoktur ve bize borçlu olan birisi varsa o da Amerika’dır, çünkü Amerika bizim banka hesaplarımızı kaç yıldan beri kapatmış ve bizi felç etmek amacıyla ambargo uygulamakta” diye konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.