Hüccetülislam Sıddıki: “Bahreyn Hükümetini uyarıyoruz”

  • 02 Ocak 2015
  • 1.129 kez görüntülendi.
Hüccetülislam Sıddıki:  “Bahreyn Hükümetini uyarıyoruz”
 Tahran Cuma namazı geçici hatibi, Şeyh Ali Selman’ın tutuklanmasının halka ve yasalara aykırı olduğunu belirterek, Bahreyn Hükümetini Şeyh Ali Selman’ı serbest bırakması için uyardı.
Habere göre, Tahran Cuma namazı bu haftaki geçici hatibi Hüccetülislam Kâzım Sıddıki Cuma namazı hutbelerinde değişik konulara değinerek, İnkılap ve Düzen’in halkın namusu olduğunu ve emperyalist güçlerin halkın namusunu hedef aldığını belirtti.Hüccetülislam Sıddıki , Tekfirci gruplar ve bölgedeki kukla yönetimler olduğuna dikkat çekerek, “şeytani güçler bunlara yön veriyor ve kendi paralarını Tekfirciler için harcıyorlar. Dış düşmanları ciddiye almalıyız, düşmanın azı bile fazladır. Tıpkı yoksulluk, hastalık ve acı gibi. Her düşmanın üzerinde bir nefsi emmare vardır ve biz bunu sakın unutmamalıyız” diye hitaplarda bulundu.

Tahran Cuma namazı geçici hatibi Hz. Muhammed (s.a.s) ve İmam Sadık (a.s)’ın kutlu doğum günlerinin yakın olduğunu hatırlattı ve Arap dünyasına gönderme yaparak, “Sizler kayalıklar arasında yaşıyordunuz, öyle mekanlar ki tehlikeli yılanlar vardı, sizin içme suyunuz kirli, kendiniz ise haşin, duygusuz ve küfürcü bir halktınız. Kültür, kanun, duygu, akıl ve doğru bir rehberden yoksundunuz. Evet Hz. Muhammed (sas) bir birini tanımayan Araplar’ı ve hatta Araplar’ı ve Acemler’i bir birisi ile birleştirdi ve bu birleşme sonucunda sizler için büyük faydalar doğdu. Bunun için ise herkesin ‘La ilahe İllallah’ kelimesini dile getirmede sadık ve dürüst olmasını umuyoruz ve hepimiz bilmeliyiz ki bizlerin ittihadı ve birleşmesi Peygamber (s.a.v)’ın hoşnutluğuna ve Peygamber’in düşmanlarının üzülmesine neden olacaktır” diye hitap etti.

Hüccetülislam Sıddıki  Tahran Cuma namazı hutbelerinin devamında Bahreyn El Vifak Hareketi genel sekreteri Şeyh Ali Selman’ın bu ülkenin güvenlik güçlerince tutuklanmasını hatırlatarak, “Bu halka ve yasalara karşı bir tavırdır, Bahreyn’de azınlık bir Sünni toplumun çoğunluk Şialar’a karşı olduğunu söylemek mümkün değildir. Bahreyn yönetimi ise yıkım, tutuklama ve halkı öldürmek ile bu hareketi durdurabileceğini sanıyor ama dört yıl geçmesine rağmen bu uyanış hareketi söndürülebilmiş değildir” diye konuştu.

Ayrıca Hüccetülislam Sıddıki  “Bu konuda Bahreyn yönetimini uyarıyoruz,  Bahreyn halkının yasalara ve evrensel değerlere dayalı haklı istekleri geç olmadan ve bu ülkedeki yöneticilerin de sonunun Rıza Şah, (Na)Mübarek ve bölgenin diğer zalimleri gibi olmadan bu istekleri dikkate almalarını istiyoruz” dedi.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.