”Huda” Fırtınası Irak’ta 17 Can Aldı…

  • 11 Ocak 2015
  • 874 kez görüntülendi.
”Huda” Fırtınası Irak’ta 17 Can Aldı…

Ortadoğu’yu etkisi altına alan “Huda” fırtınası Irak’ta 17 sığınmacı çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu.

Irak’ta bağımsız olarak faaliyet gösteren “İnsan Hakları Bağımsız Yüksek Komisyonu” ülkeyi etkisi altına alan “Huda” fırtınası nedeniyle 17 sığınmacı çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

Komisyon’un Sığınmacılar Birimi Başkanı Heymen Baclan, “sivil toplum örgütlerinden aldıkları son raporların birkaç gündür ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle çoğu kuzeydeki kentlerde olmak üzere 17 sığınmacı çocuğun öldüğü bilgisine işaret ettiğini” belirtti.

Baclan, söz konusu çocuklardan 2’sinin Bağdat, 4’ünün Kerkük, kalanlarının ise Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) bulunan kamplarda yaşadığını ifade etti.

Salı günüden bu yana Orta Doğu’yu etkisi altına alan ve “Huda” olarak adlandırılan kar fırtınası, Ürdün, Lübnan, Suriye, Irak ve Mısır gibi ülkelerde hala etkisini sürdürüyor.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı geçen Aralık ayı ortalarında yaptığı açıklamasında, IKBY’nin yanı sıra ülkenin orta ve güney kentlerindeki göçmenlerin barınması için 60 bin prefabrik eve ihtiyacı olduğunu duyurmuştu.

Irak’ta terör örgütü IŞİD’in ele geçirdiği bölgelerden kaçarak kuzeydeki kentlere ve daha güvenli olduklarına inandıkları bölgelerdeki kamplara sığınan Iraklılar, soğuklar ve aşırı yağışların neden olduğu zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.