Hukuk Merkezi: “İşgal Güçleri 2014 Yılında 5824 Filistinliyi Tutukladı”

  • 24 Ocak 2015
  • 974 kez görüntülendi.
Hukuk Merkezi: “İşgal Güçleri 2014 Yılında 5824 Filistinliyi Tutukladı”

Viyana’da faaliyet gösteren hukuk merkezi işgal güçlerinin geçen yıl 5824 Filistinli vatandaşı tutukladığını belirterek, bir önceki yıla kıyaslandığında tutuklanma oranının geçen yıl %68 oranında arttığını ifade etti.

Viyana merkezli Uluslararası İnsan Dostları Örgütü, bugün (24 Ocak Cumartesi)  yayınladığı raporda, işgal güçlerinin geçen yıl tutukladığı 5824 kişiden 3036 kişiyi sadece El-Halil ve Kudüs şehrinde tutukladığını, geri kalan 2788 kişiyi ise geri kalan bölgelerde tutukladığını kaydetti.

Tutuklananların ifadelerine dayanarak önemli bilgiler paylaşan merkez, işgal güçlerinin geçen yıl tutukladığı Filistinliler arasında 950 hasta olduğunu  ve bunların sürekli ilaç kullanmak durumunda olduklarını hatırlattı.

İşgal güçlerinin insanlık dışı uygulamalarına da dikkat çeken örgüt, tutuklanan Filistinlilerin sorgu sürecinde fiziki ve psikolojik ağır işkencelere maruz kaldıklarını, sorgudan sonra hastaneye kaldırılan ve hastanede şehit olan Raid El-Ca’beri’ye yapılan otopsinin El-Ca’beri’nin sorguda ağır işkencelere maruz kaldığını ortaya koyduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.