Hükümet Komitesi, Mısır’dan Rafah Kapısı’nı Kapatmamasını İstedi…

  • 22 Ocak 2015
  • 796 kez görüntülendi.
Hükümet Komitesi, Mısır’dan Rafah Kapısı’nı Kapatmamasını İstedi…

Ablukayı Kırma Hükümet Komitesi, Mısır yönetiminden üç gün süreyle açılan Rafah Sınır Kapısı’nın açık kalma süresinin üç gün süreyle sınırlandırılmamasını ve kapının sürekli açık bırakılmasını istedi.

Komite Başkanı Hamdi Şaat, bugün (22 Ocak Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Mısır yönetiminin Rafah Sınır Kapısı’nın açık kalması için belirlediği üç günün tedavi, eğitim, iş veya oturum yenilemek için yolculuk yapmak mecburiyetinde olan binlerce vatandaşın ihtiyacını karşılamadığı ifade edildi.

“Kapının üç gün açılıp daha sonra iki ay kapalı kalması mantıklı değil” diyen Şaat, Rafah Sınır Kapısı’nın Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan tek kapısı olduğunu ve kapatılmasının Gazze Şeridi’ni büyük bir cezaevine dönüştürdüğünü söyledi.

Kapının uzun süre ve tekrar kapatılmasının yolculuk yapmak zorunda olan vatandaşların sıkıntılarını artırdığını kaydeden Şaat, Gazze Şeridi dışına çıkmak zorunda olanların sayısının binlerce olması nedeniyle birçoğunun üç günlük süre içinde Rafah Sınır Kapısı’ndan çıkış yapamadığını ifade etti.

Şaat, Gazze Şeridi’nde kuşatma altında yaşayan Filistinlilerin sıkıntılarını hafifletmek için kardeş ülke Mısır’ın üzerine düşen görevi yerine getirmesini ümit ettiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.