Hükümet yönetimi koalisyonu Sadr hareketi ile görüşmeye hazır

  • 10 Ekim 2022
  • 184 kez görüntülendi.
Hükümet yönetimi koalisyonu Sadr hareketi ile görüşmeye hazır

Irak’ta yeni kurulan Hükümet Yönetimi Koalisyonu, Sadr hareketiyle görüşmeye hazır olduğunu bir kez daha açıkladı.

Rusya Alyovm kanalının internet sitesine göre, hükümet yönetimi koalisyonu liderleri, Irak’ın ulusal hikmet hareketi lideri Ammar el-Hekim’in ofisinde bir toplantı düzenledi ve bu ülkenin siyasi gelişmeleri ve sorunlarını ele aldı.

Bu görüşmede, parlamentonun faaliyetlerinin devam etmesi ve Irak’ta yeni hükümetin kurulması da ele alındı.

Hükümet yönetimi koalisyonu, Irak’ın bir sonraki aşamasının yönetimi konusunda bir anlayış ve uzlaşıya varmak amacıyla Sadr hareketiyle ciddi bir diyaloga hazır olduğunu bir kez daha vurguladı.

Koalisyon liderleri ayrıca Irak Kürdistan Demokrat Partisi ve Yurtseverler Birliği’nden Irak cumhurbaşkanlığı görevine aday hakkında karar vermelerini istedi.

Son zamanlarda Irak medyası, Şii Koordinasyon Çerçevesi, iki Kürt partisi (Yurtseverler Birliği ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi), Al-Siyadeh ve Al-Azzam koalisyonu (Sünni) ve Şii Koordinasyon Çerçevesi arasında “Hükümet İdaresi” adlı kapsamlı bir koalisyonun kurulduğunu duyurdu.

Irak’ta erken parlamento seçimleri 10 Ekim 2021’de yapıldı, ancak bu seçimlerden bir yıl sonra, partiler arasındaki görüş farklılıkları nedeniyle hükümet kurulamadı ve bu nedenle ülke karmaşık bir siyasi krize girdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.