Hüsam Bedran: Hamas göz ardı edilemeyecek kadar güçlendi

  • 14 Aralık 2021
  • 177 kez görüntülendi.
Hüsam Bedran: Hamas göz ardı edilemeyecek kadar güçlendi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Hüsam Bedran, hareketin 34’üncü kuruluş yıldönümünde daha güçlü olduğunu, sabitlere bağlılığının devam ettiğini, birlik ve bütünlüğünü koruduğunu söyledi.

Bedran yaptığı açıklamada, Hamas’ın bugün işgale karşı özgürlük mücadelesinde ümmetin umudunu temsil ettiğini, geniş halk desteğine sahip olduğunu, direniş projesinin de Filistin halkının güvenine sahip olduğunu ifade etti.

Hamas’ın 34 yıl önce kurulduğundaki haliyle bugünkü halini kıyaslayan tarafsız her gözlemcinin hareketin her alanda gerçekleştirdiği ilerlemeyi kolayca görebileceğini belirten Bedran, Hamas’ın Filistin’de daha büyük bir meşruiyeti bulunduğuna dikkat çekti.

2006’da yapılan seçimleri Hamas’ın kazandığını hatırlatan Bedran, sendika ve öğrenci grupları seçimlerinde de Hamas’ın üstünlüğünün açıkça görüldüğünü bildirdi.

Hamas’ın Filistin’de herkese açık olduğunu, Filistinli gruplarla ve sivil toplum örgütleriyle iyi ilişkileri bulunduğunu dile getiren Bedran, hareketin özellikle Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan sonra asla göz ardı edilemeyecek bir güce ulaştığını kaydetti.

Bedran, İngiltere’nin Hamas’ı “terör örgütü” kabul etme kararının da hareketin güçlendiğinin ve Filistin sahasında çok daha etkili hale geldiğinin itirafı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.