Hüseyin Dehkani: Kanada’nın İnsan Hakları İhlallerine Önem Vermesi Sadece Özel Siyasi Amaçlar Güdüyor…

  • 20 Aralık 2014
  • 969 kez görüntülendi.
Hüseyin Dehkani: Kanada’nın İnsan Hakları İhlallerine Önem Vermesi Sadece Özel Siyasi Amaçlar Güdüyor…

İran İslam Cumhuriyetinin BM Büyükelçisi Hüseyin Dehkani, Siyonist rejimin saldırgan politikalarıyla ilgili son tutumuyla insan haklarına en ufak bir önem bile vermediğini gösteren Kanada’nın, İran’ı insan hakları ihlali ile kınayarak, sadece özel siyasi amaçlar güttüğünü belirtti.

Geçen perşembe günü Kanada’nın İran aleyhindeki önerisi, BM Genel Kurulunda onaylandı.
Bu karara tepki gösteren Dehkan “Söz konusu bu karar, liderleri son yıllarda özellikle Siyonist rejimin Gazze’deki Filistin katliamı konusunda siyasi hedefler izlediği ve insan haklarını bu hedeflerini ilerletmek için bir koz olarak kullandığı bir ülke tarafından hazırlandı. Söz konusu siyasi karar taslağı, dengesizlikler ve ön yargılarla doludur ve içinde İran’ın siyasi kültür özellikleri göz ardı edilmiştir. İran canlı ve çok sesli bir toplumdur. İran kültürü, her biri sosyal kesimleri ve farklı etnik dinî grupları temsil eden kültürlerin bir karışımıdır.”dedi.
Söz konusu metnin İran toplumunun gerçekleriyle uyuşmadığına ve özellikle Ruhani’nin cumhurbaşkanlığı döneminde İran’ın insan haklarının olumlu gelişmelerini göz ardı ettiğine işaret eden Dehkani “Bu metni hazırlayanlar, İran hükûmetinin BM insan hakları mekanizmalarıyla iş birliğine her zaman hazır olduğunu da göz ardı etmiştir.”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.