Hüseyin el-Deyhi: Bahreyn Milleti Bir Felaketle Karşı Karşıya

  • 16 Şubat 2020
  • 518 kez görüntülendi.
Hüseyin el-Deyhi: Bahreyn Milleti Bir Felaketle Karşı Karşıya

Bahreyn el-Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Yardımcısı Hüseyin el-Deyhi, 14 Şubat Devriminin yıl dönümünde, “Zafer Yolunda” başlığıyla Beyrut’ta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Filistin karşıtı Yüzyılın Anlaşması planına değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bahreyn’in istikrarlı ve direniş ruhlu halkının gece gündüz kuşatılması, onların Filistin’i desteklemesine ve bu utanç anlaşmasıyla mücadele etmelerine ve mazlum Yemen halkına yardım ulaştırmalarına engel olmamıştır.

Bahreyn ulusunun karşı karşıya olduğu felakete rağmen, ulusumuz Filistin ve Kudüs konusunda ve Filistin ulusuna yardım etmede önemli bir rol oynamıştır.

Bahreyn halkının yanında duran ve onlara yardım eden Arap ve İslam ülkelerine teşekkür ederiz.’

Konuşmasının diğer bir bölümünde ülkesindeki inkılap hakkında konuşan Hüseyin el-Deyhi şunları söyledi: ‘Bahreyn’de benzersiz bir devrim var, bu, saf ve barışçıl bir devrim ve buna “Devrimlerin İncisi” diyebiliriz.’

Bahreynli bu yetkili ülkesinin halkına hitaben şu ifadelerde bulundu: ‘Cinayet ve işkenceden gözaltına kadar, rejimin tüm müstekbir politikalarından daha güçlüsünüz. Ey Bahreyn halkı, sonunda bu rejimi başarısızlığa uğratacaksınız ve kendiniz aciz olmayacaksınız ve zafer sizindir, çünkü mustazaflara yardımın ulaşacağı konusundaki ilahi vaade inanıyoruz.

Bugün halkımızın güçlü bir vizyonu var ve sistemin iradesi ve destekçileri onları aldatamazlar. Güç, ülkenin tüzüğünden uzaklaştığı günden beri, Bahreyn büyük bir hapishane haline geldi ve bu güç, aktivistler, din adamları, akademisyenler, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere binlerce Bahreynliyi tutukladı ve ülkedeki ilgili merkezlerin anketlerine göre, bu ülke siyasi tutuklamalar konusunda birinci haline geldi.’

El-Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Yardımcısı, Bahreyn sisteminin ihlallerine ve bütün alanlardaki eylemlerine karşı dayanışmanın önemini vurguladı ve Bahreyn ulusunu güçlü ve dayanıklı olmaya çağırdı.

Bahreyn El-Vifak Cemiyeti Cuma günü 14 Şubat Devrimi münasebetiyle “Zafer Yolunda” başlığıyla Beyrut’ta bir tören düzenledi ve bu törene siyasi, dini ve sosyal şahsiyetler ve aktivistler katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.