Hüseyin Şeyhülislam: Esad Suriye Halkının Yanında Kalarak Onlarla Yan Yana Savaştı

  • 02 Ağustos 2016
  • 945 kez görüntülendi.
Hüseyin Şeyhülislam: Esad Suriye Halkının Yanında Kalarak Onlarla Yan Yana Savaştı

İran Dışişleri Bakanı Danışmanı ve İran Meclisi Dış İlişkiler Eski Genel Müdürü Hüseyin Şeyhülislam Tesnim Haber Ajansında gerçekleşen toplantıda; Suriye’deki son gelişmeleri, özellikle Halep’in ve orada olan direniş kuvvetlerin durumunu, Suriye’nin gelecekteki gelişmeler üzerindeki etkisini açıkladı.

Şeyhülislam; Dünya güçleri Esad’ın iktidarda kalması için ikna olmuşlar mı yoksa hala Beşar Esad’ın iktidardan düşme seçeneğini düşünüyorlar mı sorusuna verdiği cevapta: Dünya güçlerinin çok dilekleri var ve hatta İran’ın varlığını da istemiyorlar ve eğer başarabilirlerse İran’ı haritadan yok ederler. Ama bu işe güçleri yetmiyor.

Bir zamanlar dünya güçleri Esad’ı düşürebileceklerini düşünüyorlardı ama buna güçlerinin yetmediği sonucuna ulaştılar. Savaş alanında cinayet, yağma ve insanları katletmekle elde edemedikleri, müzakere masasında onlara verilmez.

Beşar Esad Suriye Halkının Yanında Kalarak Onlarla Yan Yana Savaştı

Şeyhülislam, Beşar Esad’ın Suriye halkı arasındaki yerini vurgulayarak; Esad, Suriye halkının yanında kaldı ve onlarla yan yana savaştı. O’nun görüşüne göre Suriye ordusu gerçekten çok direndi ve bu çok değerlidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.