Husiler’den Aramco açıklaması: Her an yeniden vurabiliriz

  • 17 Eylül 2019
  • 652 kez görüntülendi.
Husiler’den Aramco açıklaması: Her an yeniden vurabiliriz
 Husiler, “Suudi Arabistan petrol tesisi Aramco’da bulunan şirketleri ve yabancıları uyarıyoruz. Her an yeniden vurabiliriz” açıklamasında bulundu.

 Dünyanın en değerli şirketi olarak kabul edilen Suudi Arabistan’ın petrol-gaz şirketi Aramco’ya ait 2 tesise hafta sonu insansız hava aracıyla saldırı düzenlenmişti. Saldırıyı üstlenen Husiler tekrar tehditte bulundu. Aramco’da bulunan şirketleri ve yabancıları uyaran Husiler, “Her an yeniden vurabiliriz” açıklamasında bulundu.

Husiler’den yapılan açıklamada, “Suudi Arabistan petrol tesisi Aramco’da bulunan şirketleri ve yabancıları uyarıyoruz. Her an yeniden vurabiliriz” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan’ın doğusundaki Abqaiq ve Hujrat Khurais bölgelerinde Suudi devletinin petrol-gaz şirketi Aramco’ya ait 2 tesisine yönelik insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlenmişti. Saldırı sonrası tesislerde yangın çıkmış ve ekiplerin müdahalesi ile yangın kontrol altına alınmıştı. Saldırıyı Husiler üstlenmişti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, saldırıdan İran’ı sorumlu tutmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.