Hz. Fatıma -sa-nın şehadet yıldönümü merasimlerinin ikinci gecesi, Ayetullah Seyyid İmam Ali Hameni’nin huzurunda düzenlendi

  • 12 Mart 2016
  • 1.318 kez görüntülendi.
Hz. Fatıma -sa-nın şehadet yıldönümü merasimlerinin ikinci gecesi, Ayetullah Seyyid İmam Ali  Hameni’nin huzurunda düzenlendi
Peygamber efendimizin sevgili kızı Hz. Fatıma -sa-nın şehadet yıldönümü merasimlerinin ikinci gecesi  İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyyid İmam Ali  Hameni’nin huzurunda, imam Humeyni hüseyniyesinde düzenlendi.

İslam İnkılabı Rehberi bürosundan yapılan açıklamada, ülke yetkilileri , ordu komutanları ve halkın çeşitli kesimlerinden binlerce insanın katıldığı yas merasiminde, Hüccetül islam Ali Rıza Penahiyan Vakıa sûresinden ayetler tilavet ederek, insanları kıyamet günü kuzey, sağ ve es-Sabikun olarak üç gruba ayırdı ve üçüncü grup es-Sabikun’un özellikleri üzerinde durdu.

Hüccetül islam Ali Rıza Penahiyan şehitleri es-Sabigun’un en somut örneği olarak belirtip, şehitlere saygı ve değerin camianın aydın geleceğinin garantisi olduğunu belirtti.

Sözkonusu merasimde ayrıca, Said Haddadiyan hz. Fatıma -sa-nın musibetinde mersiyeler okudu.

Hz. Fatıma -sa-nın şehadet yıldönümü etkinlikleri Pazartesi gününe kadar imam Humeyni hüseyniyesinde devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.