Hz. Fatıma’nın (sa) Şehadet Yıldönümü

  • 08 Aralık 2022
  • 110 kez görüntülendi.
Hz. Fatıma’nın (sa) Şehadet Yıldönümü

Bugün hicri kameri takvime göre 13 Cemadiülevvel 1444, bir rivayete göre yüce İslam peygamberinin değerli kızı Hz. Fatıma’nın -sa- şehadet yıldönümüdür.

Ehli beyt aşıkları, başta mukaddes Kum ve Meşhet şehirleri olmak üzere cami ve dini mekanlara giderek yüce İslam peygamberi Hz. Muhammed’in (S) değerli kızı Hz. Fatıma’nın (sa) şehadet yıldönümü münasebetiyle düzenlenen yas ve matem merasimlerine katıldılar.

Cennet kadınların efendisi Hz. Fatıma -sa- 20 Cemadiüssani  beşinci yılda kutsal Mekke kentinde dünyaya geldi.

Çocukluğundan beri babası yüce İslam peygamberinin talim ve terbiyesinde yüce insani konum ve fazilete ulaşan yüce Allah’ın has kullarındandı.

Hz. Fatma -sa- kısa ve değerli yaşamı boyunca sabır, isar, kanaat, ve yüce Allah’a kulluk’ta eşsiz bir şahsiyet olup aynı zamanda örnek bir kadın, eş ve Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin gibi yüce insanları yetiştiren  büyük ve değerli bir annedir.

Hz. Fatma -sa- 18 yıllık kısa yaşamın ardından değerli babası İslam peygamberinin vefatı ardından bir rivayete göre 13 Cemadiülevvel, bir başka rivayete göre de hicri kameri 11 yılı 3 Cemadiüssani  tarihinde  şehit olmuştur.

Yüce İslam peygamberinin değerli kızı Hz. Fatıma’nın -sa- şehadet yıldönümü vesilesiyle tüm ehlibeyt aşıklarına başsağlığı diliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.