İAEK Başkanı Salihi: Medyanın iç ve dış toplumda milli güvenlik oluşturulmasında önemli bir rolü var

  • 09 Ağustos 2015
  • 822 kez görüntülendi.
İAEK Başkanı Salihi: Medyanın iç ve dış toplumda milli güvenlik oluşturulmasında önemli bir rolü var

İran İslam cumhuriyeti Atom enerjisi Kurumu Başkanı, medyanın iç dayanışma, dış engel ve toplumda milli güvenlik oluşturulmasında inkâr edilemeyecek önemli bir rol ifa ettiğini bildirdi.

Muhabirler günü dolayısıyla katıldığı bir basın toplantısında konuşan İran İslam cumhuriyeti Atom enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi bu gün dolayısıyla tebriklerini bildirerek, İran’ın bugünkü kudret ve azametinin, İslam cumhuriyeti kurucusu rahmetli İmam Humeyni, İran halkı ve İslam İnkılâbı rehberinin liderliğine medyun olduğunu bildirdi.

Uluslar arası alanlarda İran’ın başarılarının nedenlerinden birinin basın şehitlerinin varlığı olduğunu belirten Salihi, sömürü ve emperyalizme karşı mücadelede İran halkının bilinç ve şuurunun zirveye çıkmasının başlıca sebeplerden birinin medya ve muhabirler olduğunu söyledi.

Salihi, İslam İnkılabının zaferinden sonra muhabirlerin ülkede aktif rollerine temasla, 1979 yılı sonrası İran’da medya faaliyetlerinin başka dönemlerle kesinlikle mukayese edilemeyecek oranda geliştiğini söyledi.

İran İslam cumhuriyeti Atom enerjisi Kurumu Başkanı fesat ve şayianın önlenmesinde medyanın öneminin çok fazla olduğunu hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.