İbadi: Amerika Bağdat’ın izni olmadan Irak’ta operasyon yapamaz

  • 09 Ağustos 2017
  • 1.300 kez görüntülendi.
İbadi: Amerika Bağdat’ın izni olmadan Irak’ta operasyon yapamaz

Irak başbakanı Haydar El’İbadi, IŞİD aleyhinde Amerika’nın liderliğindeki koalisyon güçlerinin Irak devletinin izni olmadan operasyon yapamayacağını bildirdi.

Sözkonusu koalisyon güçleri pazartesi günü Irak-Suriye sınırında Haşdi Şabi’ye ait Seyyid’üş Şüheda Tugayları’na saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda onlardan 35 kişi hayatını kaybederken onlarcası da yaralanmıştı.

İRNA’nın haberine göre, Irak başbakanı, Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında Haşdi Şabi’nin milis güç olmadığını belirterek, ”Haşdi Şabi çeşitli birlikler çerçevesinde örgütlenmiştir’ dedi.

Irak başbakanı, Haşdi Şabi’ye bağlı gruplardan hiç birinin Irak sınırları dışında olmadığını ve savaşmadığını belirterek, ‘bu güçlerin Irak güçlerinin IŞİD’e karşı mücadelede hiç bir kırmızı çizgisinin de bulunmadığını” söyledi.

İbadi, ayrıca Irak’ta hala terör örgütü IŞİD’in elinde bulunan bölgelerin belli bir takvim içinde kurtarılması için askeri operasyonlara muvafakat etti.

Bilindiği gibi Musul’un tamamen kurtarılmanın ardından Iraklı güçler Telafer kentini kurtarmak için hazırlık başlatmış bulunuyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.