İbadi Amerika ile Anlaşma Yapıldığı İddialarını Yalanladı

  • 05 Mayıs 2017
  • 1.105 kez görüntülendi.
İbadi Amerika ile Anlaşma Yapıldığı İddialarını Yalanladı

Irak Başbakanı Haydar El-İbad’inin Ofisi, Amerika gibi diğer ülkelerle bu ülkelerin kuvvetlerinin Irak’ta kalması konusunda anlaşma yapıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

El-İbadi’nin Ofisi tarafından yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Son günlerde iç ve uluslararası basında, Irak’ın Amerika ile Amerika kuvvetlerinin IŞİD’e karşı zafer elde edildikten sonra Irak’ta kalması konusunda anlaşma sağladığı yönünde haberler yayınlanmıştır. Biz hiçbir ülkenin Irak’ta kalmaları konusunda bir müzakerede bulunulacak kara kuvvetinin Irak’ta bulunmadığını vurguluyoruz.

Sadece bazı danışmanlar, eğitmenler ve uzmanlar Irak topraklarında bulunmaktadır. Irak Hükümeti IŞİD’e karşı zafer elde edildikten sonra hiçbir ülke ile Irak topraklarındaki askeri rol hakkında bir anlaşma yapmamıştır.

IŞİD’e karşı zafer, Irak kuvvetleri ve onların fedakarlığı ve kahramanlığı ile kazanılmıştır.’

Dün Amerika Haber Ajanslarından Associated Press, Irak Başbakanı Haydar El-İbadi’nin Amerika hükümeti ile, IŞİD’e karşı savaş sona erdikten sonra Amerika kuvvetlerinin Irak’ta kalması konusunda müzakerelerde bulunduğunu ifade etmişti.

Adlarının açıklanmasını istemeyen bir Amerikan ve Irak yetkilisi bu haberi açıklayarak, müzakerelerin aynı şekilde devam ettiğini ve henüz nihai bir sonuca ulaşılmadığını vurguladılar.

Bu yetkililer, iki taraf arasındaki müzakerelerin, teröristlerin Irak’tan çıkışından sonra, Amerika kuvvetlerinin bu ülkedeki varlıklarının devam etmesi ve bu teröristlerin yeniden dönmemesinden emin olunması konularına odaklandığı belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.