İbadi: Bölgesel işbirliğiyle, IŞİD yok olur…

  • 12 Şubat 2015
  • 806 kez görüntülendi.
İbadi: Bölgesel işbirliğiyle, IŞİD yok olur…

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, bölge ülkeleri arasında işbirliğinin takviye edilmesiyle, terör örgütü IŞİD’in yok oluşunun hızlanacağını belirtti.
Ürdün Genelkurmay Başkanı “Meşal Muhammed ez-Zeben” ve Ürdün Ortak Harekat Komutanı “Sami Sali Kefaveyn” ile bir araya gelen Irak Başbakanı Haydar İbadi, IŞİD’le mücadele için bölge ülkeleri işbirliğinin güçlenmesine vurgu yaptı.
El-İbadi ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan el-İbadi ile Ürdünlü askeri yetkililer arasında gerçekleşen görüşmede iki ülke arasında askeri, güvenlik ve lojistik işbirliği, terör örgütü IŞİD tehdidi ve iki ülkeyi ilgilendiren ortak konuların ele alındığı bildirildi.
Terör örgütü IŞİD’in bölge ve dünyada birçok ülke için tehlikeli bir tehdit olduğunu ifade eden Irak Başbakanı, ülkeler arasında bilgi paylaşımı, IŞİD’in sapkın düşünceleriyle mücadele ve para kaynaklarının kesilmesinin bu örgütün yok olmasını sağlayabileceğini belirtti.
Görüşmede, Ürdün Genelkurmay Başkanı da, ülkesinin Irak’a IŞİD’e karşı savaşta destek vermeye hazır olduğunu, Ürdün halkı ve hükümetinin bu savaşta Irak’ın yanında yer aldığını belirtti.
Amman hükümeti, Ürdünlü bir pilotunun IŞİD tarafından diri diri yakılmasından sonra, bu örgüte karşı en ağır ve acımasız yöntemlerle karşılık vereceği uyarısında bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.