İbadi: Irak terör örgütü IŞİD’i bitirmede kararlıdır

  • 31 Ekim 2017
  • 1.003 kez görüntülendi.
İbadi: Irak terör örgütü IŞİD’i bitirmede kararlıdır

Irak başbakanı Haydar el’İbadi, Irak güçlerinin bütün her cephede inisiyatifi ele geçirdiğini belirterek önümüzdeki günlerde terör örgütü IŞİD’in Irak’ta defterinin dürüleceğini bildirdi.

İbadi, İndependent dergisine verdiği demeçte,  Irak’ta terör örgütü IŞİD’e karşı verilen mücadeleyi anlatarak,  ‘son aylarda IŞİD’e karşı çok büyük ilerlemeler ve zaferler elde ettik ve şimdi de bu örgütün tamamen ortadan kaldırılması için Suriye-Irak sınırlarına yöneldik ve onlara karşı operasyonları sürdürüyoruz’ dedi.

Irak başbakanı, Haşdüş Şabi güçlerine desteğini tekrarlarken Haşdüşşabi’nin terör örgütüne  başarılı darbelerin indirilmesinde  çok önemli rol oynadığını bildirdi ve ”bazı çevrelerin bu askeri birimin feshedileceğine dair açıklamaları doğru değil ve  Haşdüşşabi devletin kontrolündeki bir güçtür ve siyasi gelişmelerde rolü yoktur’ dedi.

İbadi, Irak’ın kuzeyindeki gelişmelere de temasla,  ”referandumdan sonra ben hiç bir şekilde kan dökülmemesi için güvenlik güçlerine gerekli direktifi verdim’ dedi.

Irak başbakanı, Irak güçlerinin başta Kerkük olmak üzere  Peşmergenin elindeki bölgeleri kontrolüne geçirmesine de işaretle,  bütün sınırlar ve sınır geçişlerinin Irak devlet güçlerinin kontrolünde olması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.