İbadi, İran’ın Irak’taki olumlu rolünü vurguladı

  • 01 Nisan 2017
  • 1.088 kez görüntülendi.
İbadi, İran’ın Irak’taki olumlu rolünü vurguladı

Irak başbakanı ülke gelişmelerinde İran’ın olumlu rolünü takdir ederek, Iark’ın İran ile en uzun sınır çizgisine sahip olduğunu, bu yüzden Bağdat’ın her zaman Tahran ile işbirliğini vurguladığını söyledi.

Haydar İbadi el-Hurre TV kanalına verdiği mülakatta Irak’ın İran ile ekonomi ve ticari ilişkilerinin gelişmekte olduğunu, milyonlarca İranlı ziyaretçilerinin bu ülkedeki kutsal mekanları ziyareti sebebi ile Irak’ın bir çok vilayetinde işsizliğini giderildiğini belirtti.

Irak başbakanı bazı ülkelerdeki huzursuzluklara işaretle, bölgesel çekişmelerin bazı ülkelerde faciaların yaşanmasına sebep olduğunu, bu facialardan birinin ise IŞİD terörist grubunun oluşması olduğunu söyledi.

Terörist IŞİD’in işgalinden kurtarılan bölgelerde huzurun tekrar sağlanması konusuna da değinen İbadi, hali hazırda yaklaşık 1 milyon 600 bin mültecinin kendi bölgelerine geri döndüğünü, bunun ise Irak hükümeti için bir başarı olduğunu belirtti.

Irak başbakanı Haydar İbadi ayrıca Bağdar yönetimi programının, tüm vilayetlerde huzurun sağlanması olduğuna da değinerek, bu sebeple okul, hastane ve su ile elektrik tesislerin inşaatı ve onarımının öncelikleri olduğunu da sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.