İbadi: Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak isteriz ama Türkiye ilişkilerin iyileşmesi için bir çaba göstermiyor

  • 23 Ocak 2016
  • 793 kez görüntülendi.
İbadi: Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak isteriz ama Türkiye ilişkilerin iyileşmesi için bir çaba göstermiyor

Irak başbakanı Haydar el’İbadi, Türkiye’den Irak’taki askerleri çekmesini ve terör örgütü IŞİD ile mücadeleye yardımcı olmasını istedi.

İRİB ajansının bildirdiğine göre, İbadi, İsviçre’nin Davos kentinde dünya ekonomi forumu kulisinde yaptığı açıklamada, Irak olarak Türkiye’yle daha çok iktisadi işbirliği ve terörizmle mücadeleye önem verdiklerini ama Türkiye’nin bunun yerine kendi askerlerini Irak’a gönderdiğini ve onların Irak’tan çıkması konusunda da her hangi bir tarihin açıklanmadığını belirterek Türkiye’yi eleştirdi.

Irak başbakanı, ‘Türkiye yöneticileri, gerçekten tekfirci siyonist terör örgütü IŞİD ile mücadele etmek istiyorlarsa Iraklı güçlerin teçhizat açısından donatımı ve eğitimine yönelmeliler ama onlar Irak’ın bu yöndeki isteğine cevap vermediler’ dedi.

Irak başbakanı el’İbadi, Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak istediklerini ama Türkiye hükümetinin ilişkilerin iyileşmesi için bir çaba göstermediğini belirtirken ‘ümit ederim onlar Neyneva üzerinde sulta kurma gibi yayılmacı siyaseti içeren komplolarının bataklığına düşmezler’ dedi.

Irak başbakanı, Türkiye’nin kendi içinde ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve Türkiye yetkililerinin ülke içindeki yenilgilerini örtbast etmek için kamuoyunun gündemini Irakla ilgili siyasetlerle doldurarak ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.