İbadi’den Türk Hükumetine Uyarı!

  • 03 Kasım 2016
  • 971 kez görüntülendi.
İbadi’den Türk Hükumetine Uyarı!

Irak başkomutanı ve Irak başbakanı Haydar el’İbadi, yeniden Türkiye’yi Irak’ta maceracılıklarından sakınması konusunda uyardı.

İRNA’nın haberine göre, İbadi,  dün Musul’un batısında  Telafer’in ileri gelenleri ve aşiret liderleriyle görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, ‘Eğer Türkiye bir maceracılığa girer ve hata yaparsa onun bedelini ağır öder ve tecavüzüne karşı milli karşılığını alır’ dedi.

İbadi, Telafer’i Irak’ın kalbi olarak nitelerken, ”teröristlerin  savaş çıkartarak  bölge halkının  birlik ve beraberliğini bozmak için büyük çaba harcadıklarını ama onların bu hedeflerinin bozulduğunu ve ağır yenilgi aldıklarını” söyledi.

İbadi, bazı siyasi  hareketleri de eleştirerek, ”Türkiye’ye yanlış bilgiler veren bazıları, Ankara’nın Irak’a müdahale etmesi için  teşvik ettiriyorlar ama onlar Türkiye’nin Irak’ta kendi çıkarlarının peşinde olduğunu bilmeliler’ dedi.

Irak başbakanı, Amerika’nın liderliğindeki  uluslararası koalisyon güçlerine de temasla, bu güçlerin, terörizm aleyhinde mücadele gibi  büyük bir ismi almalarına rağmen  bu zamana kadar Musul’da bu konuda  hiç bir girişimde bulunmadıklarını ve Irak hükümetinin de onlara ihtiyacının olmadığını çünkü Iraklı çocukların kendi topraklarını özgürlüğüne kavuşturacak güçte olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.