İbadi’den Türkiye’ye tekzip: Türkiye’nin Musul operasyonuna katıldığı iddiası büyük bir yalan

  • 25 Ekim 2016
  • 1.006 kez görüntülendi.
İbadi’den Türkiye’ye tekzip: Türkiye’nin Musul operasyonuna katıldığı iddiası büyük bir yalan

Irak Başbakanı Haydar İbadi Türkiye’nin Musul operasyonuna katıldığı iddiası tamamen yalan bir iddia olduğunu vurguladı.

Fars Haber Ajansının bildirdiğine göre Türkiyeli yetkililerin Musul operasyonuna katıldıkları iddialarına bir tekzip de Bağdat’tan geldi.

Dün Bağdat’ta İsveç başbakanı ile katıldığı bir ortak basın toplantısında konuşan Irak Başbakanı Haydar İbadi Türkiye’nin Musul operasyonuna katıldığı iddiasının tamamen yalan bir iddia olduğunu vurguladı.

İbadi, Bağdat yönetimi Irak’ın içişlerine her türlü dış müdahaleye karşı olduğunu ifade etti.

Bundan önce Peşmerge güçleri de benzer bir açıklama yaparak TSK’nın Başika bölgesinde Erbil’in talebi üzerine IŞİD mevzilerini vurduğu iddialarını tekzip etmişti.

İsveç başbakanı Stefan Löfven de söz konusu basın toplantısında, terörizmle mücadele konusunda Irak’ın girişimlerine destek vererek, ülkesinin Irak’taki askeri müsteşarlar sayısını artırma kararı aldığını bildirdi.

Öte yandan Irak Ortak Operasyon Karargahı komutanlık sözcüsü Yahya Resul Türkiye’nin Musul operasyonuna katıldığına dair yayılan haberlerin asılsız olduğunu ve Türk askerlerinin kesinlikle bu operasyonlara katılmadıklarını bildirdi.

Türkiye başbakanı Binali Yıldırım Neyneva eyaletinde Türk askerlerinin topçu birliği ile Peşmerge güçlerine destek verdiğini iddia etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.