İbrahim Caferi: Türkiye Irak’taki askerlerini çekmelidir

  • 15 Aralık 2015
  • 885 kez görüntülendi.
İbrahim Caferi: Türkiye Irak’taki askerlerini çekmelidir
Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi, Türkiye’nin Irak’taki askerlerini çekmesi için bölgesel ve uluslararası çabaların devam ettiğini bildirdi.

 Caferi, Irak cumhurbaşkanı  Iraklı gruplarla yaptığı görüşmesinin ardından, Irak yönetimi olarak Türkiye’nin Irak’taki askerlerini çekmesi için Arap (ülkeleri) ve uluslararası düzeyde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Irak dışişleri bakanı, Türkiye güçlerinin Irak’tan çekilmesi için Irak’ın BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği ve NATO’ya üç heyet gönderdiğini söyledi.

İbrahim Caferi pazar günü mecliste yaptığı açıklamada, Irak’ın Türkiye ile ilişkileri korumaya önem verdiğini ama Irak’ın hakimiyetinin çiğnenmesinin asla kabul edilemeyeceğini bildirmiş ve Bağdat hükümetinin TÜrkiye’nin Irak’taki varlığını diplomatik yoldan çözmeye çalışacağını söylemişti.

İbrahim Caferi, Irak halkı, hükümeti, parlamentosu ve taklid mercilerinin Türkiye’nin Irak’taki varlığını kabul etmediklerini ve bundan dolayı Türkiye’nin Musul’daki askeri üssünün kapatılması gerektiğini ve bütün askerlerini de çekmesi gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.