İbrahim Reisi: ABD ve Avrupa en büyük insan hakları ihlalcileridir

  • 04 Ağustos 2020
  • 6.890 kez görüntülendi.
İbrahim Reisi: ABD ve Avrupa en büyük insan hakları ihlalcileridir

İran Yargı Kurumu başkanı Seyyid İbrahim Reisi, Amerika ve Avrupa’nın en büyük insan hakları ihlalcileri ve dünyada en nefret edilen sisteme sahip olduklarını belirtti.

Amerika’nın sulta sisteminin dünyada en fazla nefret edilen sistemi olduğunu belirten Reisi, ABD sultasının İran İslam Cumhuriyeti için de bir sorun olduğuna işaretle; ”Amerikalılar dünya üzerinde uzun zamandır zulüm ve adaletsizlikte öncüdürler ve şimdi de bu adaletsizlik ve zulme kendileri saplandılar. Ama Amerikanın dünyanın özgür halklarına karşı zalimce siyasetleri sürüyor’ dedi.

Reisi, İran güvenlik güçlerinin ‘Tonder’ terör örgütünün elebaşını yakalamalarından dolayı onları överken, ”insan haklarını savunduklarını iddia eden ülkeler, teröristler için güvenli ülkelerdir. Amerika ve Avrupa, dünyanın değişik yerlerinde binlerce sivilin kanını akıtan elikanlı teröristlerin ağırlandıkları yerlerdir” dedi.

İran Yargı Kurumu başkanı, açıklamasının devamında, ‘Düşmana her türlü bağlılık ve onun karşısında geri çekilme stratejik bir hatadır.’ dedi. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.