İbrahim Reisi: İnsan hakları savunucularının Myanmar’daki cinayetler karşısındaki tutumu utanç vericidir

  • 09 Eylül 2017
  • 1.250 kez görüntülendi.
İbrahim Reisi: İnsan hakları savunucularının Myanmar’daki cinayetler karşısındaki tutumu utanç vericidir

İran’ın Meşhed kentindeki Astanı Kuds Rezevi Külliyesi mütevellisi Seyyid İbrahim Reisi, insan hakları savunucularının Myanmar’da müslümanlara yönelik cinayetler karşısındaki sessizlikleri ve ikiyüzlülüklerinin utanç verici olduğunu söyledi.

Mehr haber ajansına göre, Reisi, Myanmar ordusu ve budistlerin müslümanlara karşı cinayetlerinin açık bir şekilde insan haklarının ihlali olduğunu belirtirken, Myanmar’da, müslümanların savunmasız kadın, çocuk, erkek, yaşlı ayrımı olmaksızın öldürüldüklerini ve bunların tek suçunun ‘müslüman olmak’ olduğunu belirterek, ‘insan hakları savunucuları neredesiniz?’ diye sordu.

Bu arada İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif de, perşembe günü yaptığı açıklamada, Myanmar’da müslümanlara yönelik işlenen cinayetler karşısında  uluslararası camianın sessizliğinin asla kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Bilindiği gibi Myamar’da 25 Ağustostan bu yana bölgede müslümanlara yönelik yapılan vahşette binlerce müslüman, ordu ve budistlerin silahlı saldırı ve köylerini yakması sonucu can verirken onbinlercesi de  canlarını kurtarmak için Bangladeş’e sığınmak zorunda kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.