İbrahim Reisi: Şehit Süleymani’nin adı dünyada terörle mücadelenin simgesidir

  • 21 Aralık 2022
  • 86 kez görüntülendi.
İbrahim Reisi: Şehit Süleymani’nin adı dünyada terörle mücadelenin simgesidir

İran cumhurbaşkanı Reisi, Direniş Radyosunun açılışının üçüncü yılında bir video mesajında, ”Bugün Şehit Süleymani’nin adı, dünyada bir direniş ve mukavemet ve terörle mücadelenin simgesidir.” dedi.

Irak makamlarının resmi daveti üzerine 3 Ocak 2020’de Irak’a seyahat eden İran Kudüs ordusu komutanı General Kasım Süleymani, Irak Milis Güçleri komutan yardımcısı Ebu Mehdi El-Muhendis ve beraberindeki 8 kişiyle birlikte, ABD teröristlerinin hava saldırısında Bağdat havaalanı yakınlarında şehit oldu.

İran cumhurbaşkanı Reisi, Şehit Süleymani’nin anısına direniş radyosunun açılışının üçüncü yılı münasebetiyle yayınladığı video mesajında, şehit Süleymani’nin kişiliğinin sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.

Direniş radyosunun başlamasını çok hayırlı bir eylem olarak değerlendiren Reisi, direniş akımını anlatmak, İran halkı da dahil olmak üzere bölge gençleri arasında herkeste farkındalık yaratmak ve hazırlık oluşturmak için direniş radyosunun kurulmasının önemli olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.