İdlib’teki Çatışmalarda Yüzlerce Nusra Teröristi Öldü

  • 26 Şubat 2018
  • 1.127 kez görüntülendi.
İdlib’teki Çatışmalarda Yüzlerce Nusra Teröristi Öldü

Suriye ordusunun ülkenin kuzey batısında yer alan İdlip eyaletindeki Ebuz Zuhur havaalanını kurtarma operasyonu sırasında 2 bin 100’ü aşkın en-Nusra terör örgütü üyesi öldürüldü veya yaralandı.

İRNA’nın Lübnan el-Mayadin televizyonundan naklen bildirdiğine En Nusra terör örgütü istatistik merkezi yayınladığı bir raporda, havaalanın Suriye ordusu tarafından kurtarılması sırasında en-Nusra üyesi 783 kişinin öldüğünü ve 1329 üyenin de yaralandığını bildirdi.

Suriye ordusu son dönemde bir kaç operasyonla İdlip’in Ebuz Zuhur havaalanını ele geçirmişti.

Bu raporda ayrıca en-Nusra ile öteki terör grupları arasında çıkan çatışmada da şimdiye kadar her iki taraftan 400’ü aşkın kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtilmiştir.

Al Masdar News’ün haberine göre El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra’nın öncülük ettiği terör örgütü Heyet-i Tahrir’uş Şam (HTŞ), Nureddin Zenki Hareketi bağlantılı bazı uyuyan hücrelerin, bazı HTŞ komutanlarına suikast hazırlığında oldukları için tutuklandığını duyurdu.

Nureddin Zenki grubu Afrin savaşında TSK’yle birlikte hareket eden terörist gruplar arasında yer alıyor. “Terörist” kabul edilen HTŞ ise İdlip’te gözlem noktaları oluşturmak için giren TSK konvoylarına eşlik edecek kadar yakın bir ilişki içinde.

Geçen hafta Nureddin Zenki gubu HTŞ’nin önde gelen komutanlarından biri olan Abu Ayman al-Masri’yi öldürmüş. Bu HTŞ komutanının eski El Kaide lideri Usame bin Ladin’in önemli roller üstlenmiş yardımcılarından biri olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Nureddin Zenki grubu ile Müslüman Kardeşler bağlantılı Ahrar’uş Şam kısa süre önce, Suriye ordusuna ve rakip gruplara karşı savaşmak için ortak bir milis gücü oluşturmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.