İdlip’te onlarca terörist öldürüldü

  • 22 Aralık 2019
  • 1.096 kez görüntülendi.
İdlip’te onlarca terörist öldürüldü

Rusya’nın Suriye’de konuşlu Barış Merkezi, teröristlerin İdlip’teki saldırılarının bertaraf edildiğini ve onlarca teröristin öldüğü ve yaralandığını duyurdu.

Rusya’nın Suriye’de konuşlu Barış Merkezi Başkanı Yuri Borkonov yaptığı açıklamada, Suriye ordu birliklerinin Nusra Cephesi, Ensar el Tevhid ve Haraseddin teröristlerinin İdlip bölgesine yönelik iki saldırısını püskürterek, 200’den fazla teröristi etkisiz hale getirdiklerini kaydetti.

Bu saldırılar sonucu Suriye ordusundan da 17 kişi hayatını kaybederken 42 kişi de yaralandı.

Öte yandan Suriye itfaiye ekipleri terör saldırısı yüzünden Homs rafinerisinde çıkan yangınların söndürmesini başarırlarken; hasar gören tesislerin onarım çalışmaları başlatıldı.

Suriye Petrol ve Madeni Servetler Bakanı Ali Ğanim, dün gece terör saldırısına uğrayan Homs rafinerisine bulunduğu saha ziyaretinde gazetecilere açıklama yaptı. Ganim saldırının bazı üretim ünitelerinde hasarlara neden olduğu, petrol sektörüne yönelik saldırının sistematik olduğu ve üçlü saldırının aynı mekanizma ile gerçekleştiğini açıkladı.

Bakan Ganim, İtfaiye ekiplerinin saatler içerisinde yangını söndürebildiği ve onarım ekipleri zararları değerlendirip onarım çalışmalarına başladığını ifade etti.

Bakan, Güney fabrikasındaki işçilerin, doğalgazı fabrikadan çevirip fabrikaya girmeden direk şekilde boru şebekesine yöneltmesiyle ileri performans göstererek fabrikayı büyük sıkıntıdan kurtardıklarını belirtti.

Suriye ve halkına yönelik muhtelif yönlü savaşın dış güçlerin teröre desteği ile devam ettiğini ifade eden Petrol Bakanı Ganim; bu savaş kapsamında petrol kurumlarına sistematik saldırıların sürdüğünü kaydetti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.