İİT Toplantısında Beklenen Cesaret Gösterilemedi

  • 16 Aralık 2017
  • 1.250 kez görüntülendi.
İİT Toplantısında Beklenen Cesaret Gösterilemedi

Berlin İmam Rıza İslam Merkezi Hocası Şeyh Sabahattin Türkyılmaz son Cuma hutbesinde İstanbul’da yapılan İTT toplantısını değerlendirdi

Geçtiğimiz günlerde İİT üyeleri olağanüstü bir toplantıya davet edildiler. Kudüs ile ilgili Amerika ve siyonistlerin aldığı karara karşı bir tavır belirlemek için. Öyle bir rüzgar estirildi ki, müslümanlar sandı ki bu toplantı sonrası artık Siyonistler ve Amerika geri adım atacak. Ama malesef ne gereken cesaret gösterilebildi ne de Allah’ı, müminleri, Filistin halkını razı edecek bir karar çıktı.

Kudüs’ün konumu Ortadoğu‘nun kalbi demektir. Bu kalbe sahip olan dünyaya hüküm eder. Bunun önemini yanlız Siyonistler ve gerçek muvahhidler anlamıştır. Savaş da zaten bu ikisi arasındadır.

Kudüs ve Filisitin konusunun halolması için dört görüş konuşuluyor;

1-Amerika ve siyonistlerin görüşü şudur, diyorlar ki Kudüs bizim vaad edilmiş topraklarımızdır, zorla da olsa kolaylıkla da olsa onu alacağız. Filistinililer bu topraklardan çıkacaklar ve sorun hallolacaktır.

2-Suud Rejimi ve etrafındakilerin düşüncesi şudur; Filistinlilere Sina yarımadasında bir yer verelim, sürgünde yaşayanlar da gelsinler birlikte orda bir devlet kurulsun burda yaşasınlar, Filistin de tamamen siyonist Yahudilere bırakılsın.

3-Türkiye ve bazı ülkelerin görüşü şudur; iki devletli bir çözümle bu sorun haledilebilir. İsrail ve Filistin devleti sorunları masa başında barış görüşmeleriyle halledilsin. Uluslararası siyonizmin  kontrolündeki BM kararları da bu yöndedir. Ama uygulamak için değil oyalamak için.

4-İran ve Direniş Cephesinin savunduğu görüş ise şudur; İsrail gasıbtır, varlığı gayri meşrudur, devlet olarak tanınmamalıdır. Bu topraklar Filistinlilere aittir İsrail yok olmalıdır. Filistin ve Kudüs meselesinin tek çözümü direniş, mücadele ve cihattır. 

İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilati toplantısına katılan ülkeler de zaten bu gerçekleri bilerek toplantıya katılıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.