İki Hamas lideri işgal güçlerince tutuklandı

  • 26 Kasım 2014
  • 799 kez görüntülendi.
İki Hamas lideri işgal güçlerince tutuklandı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a karşı baskılarını artıran, lider ve mensuplarına yönelik operasyonlarını sürdüren işgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın Ramallah şehrine yakın El-Bire şehrinde evine baskın yaptığı Hamas lideri Fayiz Verde’yi tutukladı.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre dün gece sabaha doğru El-Cenan Mahallesi’ndeki baskın yapılan ve terör estirilen evde Hamas lideri Verde tutuklanıp bilinmeyen bir yere götürüldü.

İşgal güçleri, Hamas liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk’i de bu sabah erken saatlerde Ramallah’a bağlı Beytuna beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Batı Yaka’daki direniş hareketlerinin, özellikle de Hamas hareketinin lider ve mensupları işgal güçleriyle onlara gönüllü hizmet eden Abbas’a bağlı güçlerin baskı ve takiplerine maruz kalıyorlar. İşgal rejiminin tutuklayıp serbest bıraktığını Abbas güçleri, Abbas güçlerinin tutuklayıp serbest bıraktığını işgal güçleri rahat bırakmıyor ve tekrar tutukluyor. Karşılıklı rol paylaşımına giden her iki tarafın ortak hedefi Kudüs ve Batı Yaka direnişini durdurmak, direniş ruhunu öldürmek ve halkın iradesini kırmaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.